1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH trinity

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cinekx12, Styczeń 3, 2014.

  1. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siema chce wykonac rgh na mojej konsoli, plyta gl. to trinity - typ chce mi przerobic za 150 zl chipem coolrunner.
    Oplaca to sie robic z netem 2 mb/s ? :E Skad mam pobierac gry ?

    Czy moge np. wziasc orginalne plyty ktore mi zostaly i je zainsltalowac na dysku tak z napedu i nie bd musial wkladac plyty ? Pozniej gry pojda na sell :) A i jak to wyglada z np. nagranymi plytami pod LT. Bo kolega ma lt i moge wziasc od niego pare gier i zainstalowac o ile sie da i pozniej grac bez plyty,da sie tak ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Gry pobierasz z internetu (Przepraszam za taką odpowiedź ale na forum nikt ci linków nie poda).
    Będziesz mógł oryginalne gry włożyć do napędu, przerobić programem w konsoli i potem grać bez płyt.
    Jeżeli chcesz pożyczać od kolegi płyty nagrane pod LT i wrzucać na swoją konsolę to twoja konsola również musi mieć LT.
     
    1 osoba to lubi.
  4. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak to przerobic programem ? Ten program bedzie juz tam wgrany czy bede musial go tam zainstalowac z pendrive ? Myslalem, ze szybka pilka wkladam instaluje wyciagam plyte i smigam ..
    edit: No wiem z tym internetem, ale czy oplaca sie robic rgh przy takim necie ? Czy nie bd to dlugo schodzilo to pobieranie gier :/
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    2 sposoby
    1. Ściągasz program NXE2GOD i wrzucasz na konsolę, potem za pomocą FSD odpalasz.
    2. Używasz opcji "Extract disc" w FSD.
    FSD będziesz miał od razu zainstalowane, jeżeli zlecisz komuś przerobienie.
     
    1 osoba to lubi.
  6. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja te wszystkie pojecia musze ogarnac przed ta przerobka bo tak to nie bd, bo wcale nie ogarniam :D Moze zalinkujesz jakies poradniki dla laika w tych sprawach, pierwsze starcie z RGH :E
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  8. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A i jeszcze jedno takie wazne: Czy da rady przerobic xdg 2/3 na god lub ten 2 format zeby smigal na rgh, jesli tak to jakim programem ?:)
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Mając RGH nie interesuje cię XGD2/3, CIV, Region itp. - odpalisz wszystko.
    Wystarczy pobrać obraz ISO -> przerobić do XEX lub GOD -> wrzucić na konsolę -> grać :)
     
  10. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No i dalej dales mi duzo do myslenia :D. Sciagne xdg2/3 i odrazu moge wrzucic na konsole i grac? czy to xdg2/3 to obraz iso i musze go przerabiac ? Czy to xdg jest juz tak zrobione ze moge grac?
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Po prostu - ściągasz obraz ISO gry, przerabiasz pod odpowiedni format (XEX/GOD) i wrzucasz na konsolę..
     
  12. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sh*t happens, czyli to xgd 2/3 to obraz iso ? xDDD
     
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Mając RGH nie interesujesz się żadnym XGD2 czy XGD3. Po prostu - pobierasz obraz ISO gry (każda gra jest w ISO, chyba, że pobierasz rip pod JTAG/RGH) i przerabiasz odpowiednio i tyle..
     
    1 osoba to lubi.
  14. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie ma znaczenia czy gra jest XGD2 czy XGD3, nie trzeba także wgrywać topologi pod LT2.0/LT3.0... zwyczajnie ISO przerabiasz na GOD lub XEX.. Możesz jedynie po pobraniu gry przejechać ABGXem czy nie ma błędów obraz.

    Programy do przerabiania z ISO na GOD to ISO2GOD
    na Xex exiso-GUI oraz XBOX360 ISO Extract
     
    1 osoba to lubi.
  15. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale czy tak ogolnie oplaca sie za 150 zl rgh na slimie ?

    A jak to jest z org. grami ? Np. pozycze od kolegi org. i ja zainstaluje to on pozniej bd mogl grac na swojej org. konsoli na xbl ? :E
     
  16. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    RGH na trini są takie ceny...120-150zł
    Na rgh xbox live odpada całkowicie, bez znaczenia czy org gry czy nie.
    Jeśli porzyczysz org i sobie zainstalujesz, to kolega normalnie bedzie mógł grać w tą grę tak jak grał.
    Ty, przy rgh, musisz taką zainstalowaną grę przejechać programem NXE2GOD na konsoli ,żeby ci chodziła bez płyty w napędzie

    Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  17. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A co z grami powyzej 8 gb ? Mam 2x pendrivy po 8 gb, jak to mam wgrac na konsole ?
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Zamien do xex i kopiuj na dwa razy....

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  19. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przecież w GOD też możesz kopiować na 2 razy :) ... w GOD są pliki po ok.170mb :D
     
  20. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A moge przerobic na dysku konosli xboxa360 obraz gry tak zeby byla grywalna ( NXE2GOD ?)
    Czy musze wlozyc pendrive do x'a i zgrac iso i pozniej na pc i przerobic i znowu na xboxa? Czy da rady to zrobic tym programem jesli iso jest na dysku xboxa ?
     
  21. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie ma takiej opcji żeby znalazł się plik .iso na dysku w xboxie. Więc reszta pytania jest zbędna, przerabiasz na kompie wgrywasz na konsole grasz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum