1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH Xell się nie zawsze ładuje.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez forumxboxa, Czerwiec 30, 2013.

  1. forumxboxa

    forumxboxa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam pytanie.
    Czasem po zrobieniu RGH Xell po naciśnięciu przycisku Eject ładuje się a czasem nie.
    Czego to jest wina?
    Mowa o różnych konsolach po aktualizacji bo nie sprecyzowałem.
    Konsole w dashu pracują poprawnie tzn odpalą Xell Menu ale po wyłączeniu i naciśnięciu Eject nie ładują się do Xella tylko jest czarny ekran .
    Czego to może być wina ?
    Czasem jest również tak jak w mojej konsoli że na początku działał normalnie ale teraz się już nie ładuje i nie wiem co może być tego powodem?
    Macie jakieś sugestie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jakoś dziwnie to napisane, że nie rozumiem w czym dokładnie problem. Napisz na jakiej konsoli ci się to dzieje (Jesli slim to jaki rok produkcji). Jeśli Xell się nie odpala to czy normalnie Freebot się uruchamia..?
     
  4. forumxboxa

    forumxboxa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Konsola na płycie Falcon wcześniej jak nacisnąłem Eject normalnie uruchamiał się xell teraz jest czarny ekran.
    Dioda na padzie zapala się jedna tak jak normalnie konsola by się bootwała.
    Gdy nacisnę power normalnie wejdzie do dasha mogę odpalić xexloadera i wejść dalej do FSD.
    Ale miałem taki przypadek już na trinity również i na coronie i nie wiem czego to może być problem.
    Przepraszam może napisałem to mało zrozumiale.
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia

    W przypadku Corony jakiej kolwiek to zrozumiałe, gdyż Xell nie wyświetla się po AV ani HDMI, jest po prostu czarny ekran, choć nie powiem raz o dziwo zdarzyło mi się że po wgraniu ECC, Xell na AV się pokazał w Coronie bodajże V1.

    Generalnie reszta konsol czy to Slim Trinity czy każda gruba z RGH1/RGH2 XELL musi iść, mało tego Xell powinien iść lepiej i tym bardziej częściej niż zwykły Boot gdyż może być tak np że konsola mając RROD Xell odpali, A boot Freebota nie.

    Dziwne to trochę przypadek, i tak nie wiem czego by się tu uczepić ale mam pytanie/a
    1) Jakim Programem tworzysz Finalny Glitch Nand?
    2) Kabel AV czy HDMI..? ostatnio miałem sam coś z kablem HDMI, jednak ani xell ani zwykły boot teoretycznie by się nie wyświetlał, mimo wszystko proponuję podmienić kabel lub sprawdzać zachowania po AV
    3) Ostatnio na Coronie V3 (sama dioda Debug dziwnie się zachowywała) i mi zwykły boot uciekał bo coś miałem z źle ułożonym Kablem CPU_RST
    4) Czy jeśli po naciśnięciu Eject Xell nie wchodzi, a wyłączysz konsolę i od razu włączysz Power zawsze Wchodzi zwykły boot..?
    5) w momencie gdy chcesz wejść w XELL dioda pada zapada się jak by konsola się odpaliła czy dioda Debug na Chipie mruga jeszcze..?
    6 ) Falcon na RGH 1 czy RGH2 jeśli na RGH2 czy działa tobie poprawnie jak grasz.. w sensie nie zawiesza..? Falcon z RGH2 to dość kapryśna opcja, potrafi się zawieszać, jednak z tego co wiem to raczej podczas grania, jednak jest na to sposób, ale nie wiem czy miało by to wpływ na boot do Xella.
     
  6. forumxboxa

    forumxboxa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1.Programem J-Runner
    2.Na tym samym kablu Xenon z J-tagiem odpala od ręki
    4.Konsola to Falcon z RGH2 ona średnio bootuje około 1minuty sporadycznie dłużej.Ale po wyłączeniu normalnie wchodzi do dasha i mogę wejść do xellloadera.
    5. Odpala okrąg 4 diody zapalają się po kolei tak jakby odpalała ale nie dawała sygnału na TV
    6.Na RGH2 działa poprawnie nie mam problemów z nią jestem w połowie (napisz jaki sposób czasem wywali do dasha ale jak włączę ją ponownie to już nigdy się to nie pojawia ale stało mi się to może 2 razy więc nie jest to specjalnie problem.
    Co ciekawe niby nic nie widać ale da się zrobić aktualizację po ciemku.
    Widać jak czytnik kart zaczyna migać - kiedy znajduje plik w xellu i widać kiedy konsola zaczyna wgrywać aktualizację.bin w ciemno.
    Potem przestaje migać konsola wyłączam włączam i aktualizacja gotowa ale nadal na ekranie w xellu jest ciemność i czeka po ciemku na pendriva.
    Miałem już taki przypadek na kilku konsolach w związku z tym wam o tym napisałem.
    Pozdrawiam świeżak.
    Dziwna sprawa po aktualizacji konsolę raz dosłownie uruchomiłem za drugim razem E74 i błąd 1022 znowu mnie coś czeka nowego.
    kurcze pieczone...:)
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Ogólnie tak. Falcon i RGh2 to dośc trudna sprawa (heh dla wielu) i wierzę że takie cyrki mogły by się dziać na tej platformie bo to już tak w niej bywa. Jednak zaskakujące jest to że dzieje się to nie tylko "chyba" na Falconie z RGH2 ale tak

    1) Ok
    4) Boot to OK te konole z RGH2 tak mają
    5 Jak na moje to jest objaw zawieszania się, co bez poprawki nie usprawni konsoli. Sprawnienie jest bardzo proste tylko niewiele osób wie, a ten kto wie to nie chwali się lub za bardoz mówić nie chce. Podpowiem tylko tyle. Poczytaj o SMC Edit i zmianie wartości Power Mode oraz VCS Control. Podmiana ta dotyczy tylko i wyłącznie Falcon i czasem Jaspera na RGH2.
    6) cyt "Miałem już taki przypadek na kilku konsolach w związku z tym wam o tym napisałem." wszystkie Falcon na RGH2 czy jakich innych?. Opisz jakie platformy tych konsol i jakie RGH.
     
  8. forumxboxa

    forumxboxa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pocinas miałem również przypadki na jakimś slimie. Nie pamiętam jaka była tam płyta.
    Aktualnie w moim falconie problem 1022. A tak ładnie mu szło 2 tydzień po rebalingu coś mnie dzisiaj podkusiło aby założyć podkładki do vramu, te co są pomiędzy blachą spodnią a płytą.
    Myślę że gdzieś się coś pop...iło i teraz nie chce wstawać.
    Zastanawia mnie czy to normalne że w xellu odpala ale bez obrazu daje się zflashować ale w normalnym dashu daje błąd e74 po odczycie 1022?
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wszystkie nagrawy typu GPU i inne najlepiej naprawiać na Oryginalnym nandzie. W oryginalnym nandzie E74 2RROD (błąd wyświetlany na ekranie) oznacza ewidentnie wymianę grafiki, a to że był reballing nie ozanacza że taka naprawa będzie skuteczna. Ramy to był by 3 RROD 0102 albo 0103 teraz nie pamiętam.
     
  10. forumxboxa

    forumxboxa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W poniedziałek przylutuję kable i mu walnę orginalny nand. zobacyzmy co napisze :)
    Nie miałem czasu na lutowanie więc wykonałem reflow GPu oczywiście konsola znów działa.
    Jak widać wszystkie drogi prowadzą do GPU. :)
    Xell oczywiście działa ale po ciemku :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum