1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH Xexmenu 1.2 nie widzi dysku twardego

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kilgharrah, Lipiec 16, 2016.

  1. Kilgharrah

    Kilgharrah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.
    Mam pewien problem, otóż:
    Mój kolega niechcący sformatował twardy dysk wbudowany w konsole... Straciłem FSD, które tam było zainstalowane i teraz już automatycznie przy starcie nie włącza mi się FSD, muszę to robić z pendrive lub dysku przenośnego gdyż nie mogę skopiować FSD na dysk wewnętrzny konsoli. Posiadam konsolę Corona 4gb Slim. Teraz wytłumaczę dokładnie o co chodzi bo większość osób czytających ten błąd w innych wątkach w ogóle tego nie zrozumiało.

    - mam zainstalowane xexmenu 1.2 na konsoli
    - na pendrive mam FSD
    - wchodzę w xexmenu
    - klikam RB żebym mógł zmienić nośnik
    - klikam X żeby wywołać listę nośników (ogarnięte osoby wiedzą, że teraz powinno wyskoczyć Hdd1, USB i Flash)
    - niestety, u mnie jest tylko USB i Flash, nie mogę wybrać HDD, nie mogę za pomocą RB przełączyć się na HDD (zmienia się pomiędzy flash i USB)

    Nie wiem jak się dostać na ten dysk HDD, irytuje mnie, że przy każdym odpaleniu konsoli muszę ręcznie włączać FSD i tutaj moje pytanie, czy można jakoś inaczej wgrać FSD i dashlauncha na dysk twardy konsoli? Może ktoś zna rozwiązanie mojego problemu?

    Z góry dziękuję za pomoc i jeśli mógłbym prosić o przeniesienie tego do właściwego działu, gdyż nie ma na tym forum rozwiązania tego problemu, a sporo osób się z tym zmaga.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Skonfiguruj launch.ini tak aby włączył fsd z tego dysku usb. Nie wgrywaj do pamięci wew(to nie jest dysk) fsd, ta pamiec jest wolna i moze wywalić konsolę gdy sie ona zapelni. Tak pozatym lolito fsd obsługuje wew pamięć coron inim mozna kopiować ;).

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  4. Kilgharrah

    Kilgharrah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Chodzi o to, ze orginalnie mialem wszystko w pamieci wewnetrznej i znowu chcialbym tak zrobic. Spróbuję za pomoca fsd.
     
  5. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A w org. dash wykrywa ci tą pamięć ?
     
  6. Kilgharrah

    Kilgharrah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pisalem ze nie jest to odpowiednie miejsce. ustaw w dashalunch zeby odpaloalo z usb i będziesz mial auto start

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  8. Kilgharrah

    Kilgharrah Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Za pomocą FSD skopiowałem pliki na dysk twardy xboxa, lecz nie był on podpisany HDD1 tylko OnBoardMu. Wszystko działa jak należy więc dziękuję wam za pomoc. akir, mam nadzieję, że przez te 40 mega co zająłem nie będę miał problemów i również dziękuję za pomoc.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To poczatkowo zajmuje 40mb, mowic jak do ...

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum