1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH z easy ggbuild v0.4

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez avrfreak89, Październik 23, 2012.

  1. avrfreak89

    avrfreak89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pewną niejasność i wolę zapytać zanim coś zepsuję:
    W programie Easy ggbuild jest wersja dasha 13604, na mojej konsoli jest maksymalnie 13599. Czy jak podam do Easy ggbuilda dump mojego nanda z tym 13599 to przerobi go na 13604 i mogę to wsadzić do nanda konsoli? Jeżeli nie, to jak rozwiązać ten problem, bez zwyczajnego updateowania dasha konsoli?

    Czym różni się działanie programu Easy ggbuild z podanym cpukey i bez podanego cpukey? (przełącza się w tryb Xell/ECC Glitch Image, ale nie wiem co to właściwie oznacza).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: RGH z easy ggbuild v0.4

    Uzyj j-runner lub xebuild, autogg wygeneruj najnowszy sobie 16xxx. Tak mozesz, a nawet musisz wrzucic nowszy kernel

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    W mojej sygnaturze masz link do tutka jak zrobić aktualizacje dasha. Jest pomyłko odporna..
     
    1 osoba to lubi.
  5. avrfreak89

    avrfreak89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha, czyli cpukey muszę wydobyć koniecznie zanim przystąpię do reflashowania nand'a, czyli Xell uruchomi się po przylutowaniu matrix glitchera i będę mógł wejść na stronkę generowaną przez konsolę, mimo że nie modyfikowałem nandu?
     
  6. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Chwila, chcesz aktualizować freebota do nowszej wersji a nie masz rgh ? Czy ja czegoś tutaj nie rozumiem...
     
  7. avrfreak89

    avrfreak89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam RGH. Konsola podczas update'u dasha z płyty z grą zaczęła wyświetlać 'update system error' dlatego, że nie wróciłem do oryginalnego firmware'u napędu podczas updateowania i nie mam jak przeprowadzić update'a do końca. Gra z której updateowałem ma wave 13, więc instalował mi się 13599, ale nie wiem czy się wgrał do końca czy nie.
    Chcę się dowiedzieć od czego w takim przypadku mam zacząć. W tutorialach zakładają, że mam już cpukey a ja nie wiem jak go pozyskać wpierw.
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    to się nie zrozumieliśmy, ten tutek jest tylko dla osób które mają już RGH.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: RGH z easy ggbuild v0.4

    Trzeba wlutowac programaror odczytac pamiec dograc xell, wlutowac zaprogramowany chip, odczytac cpukey, wygenerowac freeboota. W twoim wypadku latwiej zmienic fw w napedzie heh

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. avrfreak89

    avrfreak89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie bardzo rozumiem. dlaczego miałbym zmienić fw w napędzie do rgh? mam zablokowany SPI i żeby to zrobić musiałbym wykonać kamikaze mod lub przelutować chip. Z tego co czytałem to nie muszę mieć wogóle podłączonego napędu po RGH (podoba mi się możliwość podłączenia dysku na sata zamiast napędu, ale zajmę się tym w przyszłości gdy już będzie wszystko działać). Czy także nie muszę mieć podłączonego napędu przy czytaniu CPUKEY z Xell'a?
     
  11. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie musisz podłączać napędu do odczytania cpukey bo po co.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: RGH z easy ggbuild v0.4

    Ale musisz mieć programator do odczytu i zapisu Nand.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum