1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH Zawiesza się

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez oldarn, Styczeń 2, 2014.

  1. oldarn

    oldarn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam dzisiaj odebrałem konsolę z przeróbki i gdy ją włączyłem to się zawiesza
    RHG FREESTYLE 3 kiedy wyciągam dysk to dalej się zawiesza w oryginalnym dashu
    przed przeróbka wersja dasha to 14719 KOnsola FAT data produkcji 2008 09 19
    PROSZĘ O POMOC konsola potrzebna na prezent na 4 stycznia
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kest to falcon nie masz podejrzewam doswiadczenia przy obsludze rgh czy te programow. Najlepiej oddac do osoby co robila aby zrobil edycje smc

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. oldarn

    oldarn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czego to może być wina że się zawiesza ?
    jeśli chodzi o moje doswiadczenie to nie mam niestety żadnego jeśli chodzi o rgh.
    tempeatury jakie ma xbox to CPU 47 GPU 50,1 mem 58,8 case 28,8 jeśli to coś da
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie jest to wina Temperatur. Po prostu Falcon na RGH2 (czyliskoro miałeś dash 14719 to trzeba było zrobić RGH2 niestety) a RGh2 i Falcon może tak mieć z zwiechami, nazywa się to Freeze, ale można to poprawić, przynajmniej próbować. Dość często pomaga edycja SMC (pewna zmiana wartości podawanych na procesor), może też się okazać że nic jej nie pomoże bo już tak wieszać się będzie,
     
  6. oldarn

    oldarn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak się cofnie RGH to bedzie działać normalnie ? bo było tam LT3.0
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    LT3.0 było, jest i będzie, ponieważ RGH nie wpływa na modyfikację FW napędu. Cofnąć i usunąc RGH można jak najbardziej pod warunkiem że ma się Kopię Oryginalnego Nanda, wtedy demontuje się Chipa wgrywa oryginalny Nand i konsola wraca do stanu pierwotnego (teoretycznie)..

    Teoretycznie bo jest jeszcze takie coś że dając ją do robienia RGH niestety nie ma się na to wpływu ale trzeba laminat płyty głównej wyjąć z kosza co powoduje że płyta/laminat jest delikatnie wyginany co może zacząć powodować jakieś mikro-pęknięcia, w efekcie może tez coś być nie tak, jednak nie musi, ale mogą być różne anomalie np w postaci też zawieszań, Artefaktów na obrazie. Ostatnio przed Sylwestrem 2 Konsole Slim na płytach Corona się 2 trafiły że po zrobieniu RGH przezemnie, okazało się że wieszały się, a do tego Artefakty. Trzeba było wykonać jeszcze Reballing Procesora Grafiki XCGPU, sytuacja na tyle dla mnie mniej miła ponieważ przed RGH konsole była sprawna i trzeba było klientowi tłumaczyć sytuację, którą też wykonałem na miejscu ponieważ posiadamy stację BGA.
     
  8. oldarn

    oldarn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Byłem dzisiaj u serwisanta i u niego konsola działa dobrze a u mnie się zwiesza powiedział że może to być wina zasilacza który podaje złe napięcie może to być tego wina?
     
  9. exmorf

    exmorf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To ,że konsola się akurat nie zawiesiła u serwisanta nie oznacza ,że wszystko jest dobrze freeze nie występuje regularnie, konsola może zawiesić się w 5min czasem możesz grać1-2h i nic sę nie będzie dziać, tak jak pisze @pocinas pozostaje edycja SMC lub zabawa z kablami/chipem, zasilacz nie ma tu nic do gadania tak to już jest z RGH na falconie..
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Po pierwsze kolego "Exmorf" literówka i jak że Bardzo Ważna "RGH2 na Falconie" jak już, a nie RGH, bo ma to Mega znaczącą różnice w Falconie.

    Oldarn jak pisze kolega wyżej, tz FREEZE nie jest regularny, dosłownie występuje jak mu się chce, czasem od razu w FSD, czasem po niewielkim czasie grania, a czasem nawet po długim kilku godzinnym graniu, a pitolenie o zasilaczu to temat na zbycie.

    Tak wogle Konsole powinneś mu zostawić na około 2-3 dni ponieważ edytuje się stopniowo pomału SMC i ponownie testuje, ponieważ Edytować SMC można kilkoma wartościami i nie wiadomo którymi może zaskoczyć i zaprzestać zawieszać, a jak pisałem zawiechy mogą występować nawet po długim czasie także sama edycja trwa chwilkę zaś najdłużej testy.

    Zajdz do tego Serwisanta jeszcze raz i mu powiedz o Edycji SMC, a jak nie zakuma o co chodzi to go ośmiesz i zapodaj mu tym linkiem żeby się doszkolił :-D
    http://falconfreeze.weebly.com/
     
Wczytywanie...

Poleć forum