1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rgh, zielony elektryk B)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kajotcik, Kwiecień 18, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Kajotcik

    Kajotcik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej.
    Mam zamiar kupić sobię x'a i zrobić sobie w nim rgh na własną rękę. I mam w tej kwestii kilka pytań do gorących i chętnych pomocy forumowiczów. Jaką konsolę kupić (model płyty głównej itd)? Co jest ważne jeśli chce się robić rgh? Wiem tylko tyle, że najbardziej dostepnym chipem jest coolrunner, który dość tanio mozna dostać. Czy wystarczy do tego sama lutownica? Czy po takej operacji moge wyjąć naped z konsoli? Jest ważne jaki dashboard posiada konsola? Czy na rgh mozna podłączyć kinekta? To chyba wszystko. Dziękuje z góry za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piter k

    piter k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Podlasie
    Kinect działa po wgraniu i odpowiedniej aktualizacji i sterowników do niego bez problemu.
    Napęd można spokojnie wyjąć mając RGH.
     
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Najlepiej slima z mobo trinity,potrzebujesz coś do odczytu i zapisu nand i coś do zaprogramowania chipa.Jednorazowo naj;epiej kup już z rgh albo zleć komuś bo wiecej zaplacisz za sprzęt
     
  5. Kajotcik

    Kajotcik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pomoc. Mam jednak jeszcze jedno pytanie. Czy na kabel sata od napedu optycznego mam podpiąć ten dysk? I co wtedy z zasilaniem molex albo innym?
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    dysk pod usb do 2tb albo w kieszeń.Pod napęd nie podepniesz
     
  7. Kajotcik

    Kajotcik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i moje ostatnie pytanie. Czy jezeli kupie obojętnie jakiego x'a z wlutowanym już rgh to pójdą mi na nim każde gry czy niezbędne są jakieś aktualizacje?
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Jak kupisz gotowca to napewno już bedzie mial wszystko zaktualizowane
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie koniecznie będzie wszystko zaktualizowane...
    Gdyby nie było, to samemu to ogarniesz :)
    Poradniki są na forum ;)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum