1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH2 brak obrazu po wlutowaniu chipa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez totalover, Maj 15, 2014.

  1. totalover

    totalover Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam falcona z którego wyciaglem dasha wgralem nanda polutowalem kabla efekt jest taki, że dioda zielona miga pod koniec zaczyna migac coraz szybciej i swieci caly czas na zielono lecz obrazu brak, nie pokazuje xell, czym to moze byc spowodowane?

    Drugim przypadkiem jest jasper który po zrobieniu rgh2 dostal rroda 0010, też nie wiem dlaczego. jakies porady?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Jakich układów używasz do Rgh ?

    Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
     
  4. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Jakie masz doświadczenie w lutowaniu/serwisowaniu? Jakiego sprzętu używasz, jakich chipów, czym lutujesz?

    Może zamieść jakieś obrazki wykonanych przeróbek? Tak z fusów to ci nikt nie wywróży...
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Panie , pali mi sie check engine na desce w aucie, weź pan coś poradz....

    chłopie pokaz foty, jakie chipy , co zrobileś w jakiej kolejności ogarnij sie, nikt tu jasnowidzem nie jest
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia

    Mówiąc króko może być wszystko i nic. Sprecyzuj swój problem i odpowiedz na wcześniejsze pytania kolegów, zrób zdjęcia i wstaw
     
  7. totalover

    totalover Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jrunnera, chip cr lite, zworki lk1 i lk2 reszta zostawiona s2 nic s4 4 on, foty
    [​IMG] , [​IMG], [​IMG]

    Potrzebuje tylko klucz dvd nic więcej
     
  8. RGHmc

    RGHmc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2014
    Posty:
    80
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dobczyce
    Masakra jakie luty ....
    do falcona:
    Wsad RGH2 Falcon
    Przełącznik na SLIM
    LK 1 zlutowany
    LK 2 zlutowany
    Dipswich s2 1 i 5 na ON
    Dipswich s1 1 na ON
     
  9. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Wykonanie montażu pozostawia wiele do życzenia ale dobra. Na S2 podnieś pin 1 i 5. Zmień kabel od punktu D na oryginalny z opakowania i puść go po obudowie od wiatraka wywal ten rezystor. Xell boot napewno.

    Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    napisaleś w pierwszym poscie zgralem dash, wgrałem nand....ocb ??
    zgrałeś nand?? wgrałeś xell ?? bo ja nic dalej nie wiem
    i idź do sklepu kupic chociaż byle jaktopnik......bo nic z tych punktow zaraz nie bedzie
     
  11. totalover

    totalover Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nanda zczytalem wgralem ecc podpiełem cr lita, RGHBoxPłock - szybszy czas reakcji diody lecz brak obrazu dalej
     
  12. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Jaki masz wsad do cr3? Kable wymieniłeś?


    Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
     
  13. totalover

    totalover Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wrzuciłem mu B, kabel wymieniłem jest poprawa migania diody szybciej swieci na stałe
     
  14. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Ile czekałeś na boot xell? To może nawet 20min potrwać.

    Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
     
  15. totalover

    totalover Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z reguły nie wiecej niz 5 minut, jak sie zielona dioda zapali to czekam i nic
     
  16. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Zielona dioda powinna cyklicznie migać co 5s. Przy Fatach trzeba czasem poczekać dłużej na xell.

    Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
     
  17. totalover

    totalover Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    I jak poradziłeś coś z tą konsolą? Według chipa i zielonej diody masz coś nie tak, za szybko mruga a potem zawiesza się i ciągle świeci. Daj dokładne fotki oraz konfiguracje chipa i jaki wsad?
     
Wczytywanie...

Poleć forum