1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH2 problem z wczytaniem nandu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojan, Grudzień 10, 2013.

  1. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    Witam!
    Chciałem przywrócić konsoli oryginalny nand, jednak gdy w J Runnerze klikam na Write Nand wyskakują same błędy typu "Failed to write 0x0/1/2/3(...) block". Konsola podpięta do zasilania, ścieżkę do oryginalnego nandu wybieram w polu Load Source, Read Nand działa bez problemu, nandy zczytują się i nie ma żadnego błędu.
    Co może być przyczyną?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Zmień program na Auto GG lub nandpro2.0e
     
  4. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    W autogg wystarczy ze wczytam swój nand, później w polu NandXell klikam Create a następnie Flash?

    Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4
     
  5. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein
    NAND Flasher 360 for XBOX 360 v1.2.0 pobierz ten programik wrzuć na pena odpal a dalej już sobie poradzisz ;)
     
  6. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    Z NAND Flasher 360 jest problem bo konsola nie chce sie odpalić :D dlatego właśnie potrzebuje żeby wgrac na nowo czysty nand

    Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4
     
  7. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    Może tym razem uda się komuś znaleźć rozwiązanie? Xbox swoje odleżał, a problem nadal występuje.
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    A probowales wyczyscic kosc nand z poziomu jrunner lub autogg

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Pewnie masz programator matrix, jrunner nie działa z nim jeśli chodzi o zapis. Jaki flash config pokazuje?
     
    1 osoba to lubi.
  10. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    Faktycznie, mój programator to Matrix. Flash config jaki pokazuje jRunner to 0x01198010.

    Kiedy próbuje flashować nand za pomocą AutoGG, pokazuje się Wait.............No backend available" po czym wyskakuje komunikat Done. Nie wiem, czy to możliwe żeby sflashowało się to tak szybko, jednak xbox wreszcie się odpala
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    0x01198010 - Xenon, Zephyr, Opus, Falcon
    0x00023010 - 16mb Jasper
    0x008A3020 - 256mb Jasper
    0x00AA3020 - 512mb Jasper
    0x00023010 - Trinity
    0x00043000 - 16mb Corona

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum