1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH2 problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez chetos, Wrzesień 12, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. chetos

    chetos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam forumowiczów! Mam konsolę falcon 60gb z rgh2 i dash 15574. Pełno z nią problemów typu zawiechy itp ale to nie mój główny problem. Kłopot jest z grami fifa. Kiedy taką uruchomię to podczas meczu następuje spowolnienie klatek jakbym grał na jakimś emulatorze xboxa,a nie na xboxsie. Wyskakuje też nie raz komunikat: fatal crash intercepted. Myślałem,że to może dysk lub fsd więc sformatowałem i wgrałem od nowa i dalej to samo. Dziwne jest to,że nawet gierka z płyty tak chodzi. Sprawdzałem to na fifa11 i fifa world cup 2010. Nie mam już żadnego pomysłu co może być problemem. Inne gry jakie dotychczas uruchamiałem chodzą jako tako poza zawieszaniem się od czasu do czasu ale da się grać. Jeżeli ktoś ma jakieś zdanie na ten temat to bardzo chętnie poczytam. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich! PoZDRo
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ściągnij obraz gry z innego źródła

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zrob na nowo freebota w autogg, wgraj przez xell.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  5. chetos

    chetos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Obraz jest ok bo na innej konsoli chodzi w porządku. Kolejna gra która nie idzie to Battlefield Bad Company. Zawiecha zaraz na początku z tym,że za każdym razem troszeczkę w innym miejscu. Z tym freeebotem to nie wiem czy sobie poradzę bo konsole nabyłem w takim stanie ale poczytam o tym najpierw na forum. Co do gry Fifa to tak samo się działo na płycie orginalnej co mnie bardzo zdziwiło. Sprawdzałem temperaturę konsoli w fsd ale jest ok. Z dysku zewnętrznego jest ten sam problem. Dziękuję za rady. Pozdrawiam!
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    a może po prostu CPU_RST sie przesunął na cewkę?
     
  7. chetos

    chetos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    CPU_RST...hmm nawet nie mam pojęcia co to jest bo nie robiłem nigdy rgh. Ewentualnie jak ktoś mógł by pokazać mi zdjęcie z tą cewką to najwyżej bym rozebrał jakoś xboxa i zerknął tam. Nie mam też nikogo w pobliżu kto się tym zajmuje tak więc jestem zdany tylko na siebie i porady pasjonatów z forum. Dziękuję za zainteresowanie i przydatne informacje. Pozdrawiam!
     
  8. wwns

    wwns Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    CPU RST jest to punkt do którego lutujesz kabel od chipa do punktu na konali a cewka jak wpiszesz w Google to zobaczysz jak wygląda grubym miedzianym drutem kółko ceramiczne owinięte może być walec
     
  9. chetos

    chetos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za wytłumaczenie. CPU_RST wygląda na to że jest w porządku. Mam go przyczepionego do obudowy (tunelu) dla wentylatorów. Taki niebieski długi kabelek. Mam kilka zdjęć porobionych więc chętnie komuś prześlę na pocztę. Pozdrawiam!
     
  10. chetos

    chetos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolejne gry które nie chodzą poprawnie to NFS Hot Pursuit, NHL13, Bad Company 2, CoD MW3. Gra się odpala po czym po jakiejś chwili zwalnia aż łapie totalną zawiechę i nie da się nic zrobić. Wygląda to tak jakby konsola nie radziła sobie z grami które mają dobrą grafikę,dużo szczegółów itp. Za to na fifie i nhl dodatkowo zazwyczaj pokazuje fatal crash intercepted. Raz też pojawił się error e74 ale po ponownym uruchomieniu konsola działała. Naprawdę nie mam już pomysłu co to może być. Chyba mam wybredną konsolę :) Pozdrawiam!
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ona juz pada, powoli, pokazaa e74 to znów pokaże. Szykuj gotowke na cos innego

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum