1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH2 xbox zawiesza się przy bootwaniu po zmienianiu SMC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojan, Grudzień 9, 2013.

  1. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    Witam!
    Mój xbox to falcon, przez parę lat przerobiony był na LT i nigdy nie było z nim problemów. Parę dni temu zrobiłem na nim RGH2, niby wszystko działało, jednak obraz i dźwięk zacinały się po jakimś czasie i trzeba było resetować konsolę. Szukając na necie trafiłem na kilka tematów o grzebaniu w SMC. Idąc za przykładem pogrzebałem, i teraz xbox albo nie dochodzi do loga, albo dochodzi i wiesza się na nim. Próbowałem nawet rozbierając go i podkładając dodatkowe chłodzenie. Wcześniej bootował się po kilku sekundach, czasem dochodziło do 1 minuty, jednak nigdy więcej.
    Co mogę zrobić, aby przywrócić teraz oryginalne smc?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz swój czysty nand ( ten który zgrałeś przed zrobieniem RGH ) ? tam masz swoje fabryczne wartości SMC.
     
    1 osoba to lubi.
  4. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    Tak, mam je. Nurtuje mnie tylko pytanie, czy żeby wgrać swój oryginalny nand muszę na glitcherze przełączać na PROG? CoolRunner 3
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli chcesz odpalić konsolę na RETAIL to tak przełącznik na PROG, natomiast mi chodziło o przywrócenie wartości SMC do oryginalnych.
     
  6. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    Chcę przywrócić swoje smc które miałem zanim zacząłem w nich grzebać. Z Twojej wypowiedzi zrozumiałem, że wystarczy wczytać nand, który zgrywałem przed grzebaniem.
     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak i z tego nandu zrobić glitch image i wgrać albo z xella albo przez programator.

    Lub wczytaj swój nand oryg.
    w JR klik na TOOLS---> SMC config Editor
    zanotuj wartości POWER MODE / POWER VCS Control / ANA FUSE ( o ile to zmieniałeś )

    porównaj z tym co masz obecnie w konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Kto Cię namówił na grzebanie w smc ? Powinno zostać takie jak jest czyli oryginalne.
     
  9. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    Szukałem rozwiązania co mogę zrobić aby pozbyć się tego zawieszania się po jakimś czasie od włączenia gry i jedyne co znalazłem to właśnie multum postów o zmianie smc.

    Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Pamietaj ze sa konsole ktorym nawet edycja nie pomaga

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    No tak, jednak jeśli nie będę próbował to tak czy inaczej nie pogram.

    Jak z nandu zrobić glitch image i wgrac przez xella?

    Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4
     
  12. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28146
    Polubienia:
    3221
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  13. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    Mam z tym mały problem, bo xbox nie chce odpalić xella. Próbuje próbuje i nie chce sie włączyć w ogóle, a kiedy próbuje przez AutoGG i klikam ma Flash wyskakuje tylko "Wait...... No backend available" i komunikat "done". Całość trwa jakieś 2 sekundy, więc zakładam, że nie zrobiło sie to co chciałem.
    Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4
     
  14. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wgraj Retail nand i zobacz czy odpali się konsola. P.S jak masz RGH i nie chce wejść nawet XELL to dioda Debug w ogóle mruga?
     
  15. wojan

    wojan Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica, Poland, Poland
    Skąd wezme retail nand? Na glitcherze caly czas swieci sie czerwona dioda i co jakiś czas mrugnie zielona. Glitcher to cr3

    Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Retail to jak pytał kolega z 2giego postu "CZYSTY NAND" w 3 cim poscie napisales ze MASZ JE. No wiec Retail to odczytany czysty nand, nie ten patchowany pod RGH. czyli wgraj ten czysty NAND

    Jak wgrasz Retail/Czysty Nand przełącz także na Chipie CR3lite przełącznik z NOR na PROG, w przeciwnym razie takze się nie odpali konsola.
     
Wczytywanie...

Poleć forum