1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ridge Racer Unbounded [RF-XGD3]

Temat na forum 'ISO' rozpoczęty przez Rafau666, Marzec 24, 2012.

  1. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    [​IMG]

    WAVE VERSION: XGD3
    RELEASE NAME: Ridge Racer Unbounded XBOX360-SWAG
    REGION: Region Free
    LANGUAGES: English, Spanish, Italian, German and French
    RELEASE DATE(S): 30th March 2012

    ABGX360: http://i.imgur.com/aleZi.jpg
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wrzuciłem topologię 2.0, nagrałem płyte i niestety - nieobsługiwana płyta :(
     
  4. sarinek

    sarinek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Od czego to moze zalezec czy gra dziala na dogranej topologii pod lt 2.0 czy nie?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakie LT, DashBoard, nagrywarka, płyta? Z jaką prędkością nagrywało? Miałeś spoof'a napędu? Jaki napęd w konsoli?
     
  6. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dash 13604
    LT20
    nagrywarka laptopowa - od dwóch lat nagrywam i żadnych problemów. XGD2 nagrywa bez problemu.
    predkość 2,4
    napęd liteon
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miałeś spoof'a napędu? Najprawdopodobniej wina leży po stronie nagrywarki.
     
  8. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    miałem spoofowanego samsunga kiedyś ale w Xie siedzi znowu liteon. inne gry nagrywałem już - m.in drivera
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli tak samo nagrywałeś tą grę jak Driver'a San Fransisco, to:
     
  10. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    chodziło mi o to że driver był xgd3.
    teraz xgd3 wychodzą już pod lt30, więc rozumiem to tak, ze wystarczy topologię zmienić i to tyle.
    no niestety. zarówno img burn jak i clone cd nagrywałem i nie trybi :(
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdz abgx czy faktycznie skasowalo topology

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. odziem78

    odziem78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    gra chodzi po wgraniu topology po lt 2.0 moi zdaniem gierka daje rade (rozwalasz betonowe slupy autem jak byly z z drewna) ale daje rade takie spilt secound i burnaut.:_)
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przepuść obraz przez abgx'a, ustawionego jak w poradniku: http://xboxforum.pl/artykuly-31/[tu...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ z zaznaczoną opcją "Disable writes".
     
  14. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no chyba coś u mnie nie tak :(
    Basic Stealth check passed!

    Starting Verification
    Looking for 2920297D36299B47.ini in the online verified database
    There is no verified rip of this Xex/SS combination in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex/SS combination
    Attempting to at least verify the PFI, Video and game data
    Looking for Xex_36299B47.ini in the online verified database
    There is no verified rip of Xex CRC 36299B47 in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex
    Verification failed

    Aborting AutoFix because there is no Xex ini available
    AutoFix Failed, Stealth is still unverified

    Press any key to exit . . .
     
  15. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie mogłem wyedytować poprzedniego

    do dobra, chyba jest ok:
    Server file TOP_XGD3-DID-F87A804E_v1.sha1 no newer than local file - not re
    trieving
    Topology data is currently verified
     
  16. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie wiem co robie źle. wypalilem kolejną płytę i nic. jedyne co robie i co nie zgadza się z instrukcją to book type. nic tam nei robię bo mam truncade.
    img burn log:
    W 22:54:54 The drive only supports writing these discs at 3x; 4x; 6x.
    I 22:54:54 Book Type Setting: N/A (Reason: Invalid Field in CDB)
    I 22:54:54 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    W 22:56:16 Optimal layer break position exceeds L0 capacity.
    W 22:56:17 Optimal L0 Sectors: 2*133*520
    W 22:56:17 Maximum L0 Sectors: 2*086*912
    I 22:56:17 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2*133*520
    I 22:56:17 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    W 22:56:17 Set L0 Data Zone Capacity Failed! - Reason: Invalid Field in Parameter List
    I 22:56:25 Filling Buffer... (40 MB)
    I 22:56:28 Writing LeadIn...
    I 22:56:34 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 22:56:34 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 22:56:34 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2086911)
    I 23:13:49 Writing Layer 1... (LBA: 2086912 - 4267014)
    I 23:31:07 Synchronising Cache...
    I 23:31:57 Closing Track...
    I 23:31:58 Finalising Disc...
     
  17. bista

    bista Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po wypaleniu płytka odpala się, po jakimś czasie grania wyskakuje komunikat o przetarcie ściereczką i wywala do menu. Zmieniono topology a nastepnie przepuszczono przez abgx. Nagrywarka zwykła. LT20

    Co może być nie tak?

     
  18. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Za duza predkosc nagrywania, z tego co widze to plyty nie obsluguja x2.4 tylko 4x; 6x; 8x.

     
  19. mazio

    mazio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wypaliłem dzisiaj tą gierkę programem clone cd, wszystko zakończyło się sukcesem. po włożeniu do xbox-a i uruchomieniu wyskakuje mi komunikat abym wyjął płytę i ją przeczyścił albo drugi komunikat że nie obsługiwana jest płyta. zrobiony log płyty przez abgx [​IMG]
    nie wgrywałem topology 2 gdyż myślałem że jest już zrobiona pod lt 2.0. No i druga sprawa znytnio nie wiem jak to zrobić. Ps. czy trzeba nagrywać nową płytę czy wystarczy coś dograć??
    pozdrawiam
     
  20. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nagrałeś uszkodzone iso ,jak nie masz cichej , i dasha 13xxx to nagrywasz czyste iso bez topologi oczywiście lt 2.0
     
  21. maly126

    maly126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja w sumie nie wiem jak sprawdzić po "wstrzyknięciu" topologii 2.0 czy to się udało.
    w którym miejscy to później widać w abgx? :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum