1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Risen na x360 da się spolonizować!!!

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Respev, Wrzesień 29, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Przynajmniej tak myślę, bo nie mam jak sprawdzić, gdyż nie mam windowsa. Z tego co widzę, formaty plików są takie same jak w Gothic 3 (.pak), a te w przypadku Gothic 3 i dodatku do niego (Zmierzch Bogów) da się otworzyć programem G3Explorer.

    Program do ściągnięcia tutaj:
    G3EXPLORER.ZIP - OdSiebie.com

    Nich ktoś teraz spróbuje otworzyć archiwum z plikami językowymi i niech powie czy się udało:
    STRINGS.X360.PAK - OdSiebie.com
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szokrok

    szokrok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Co dokładnie się dzieje?

    EDIT: Ludzie, nie będę specjalnie instalować Windowsa, bo jeden głupek napisał "u mnie nie działa" (nawet nie raczył powiedzieć co nie działa, czy program, czy otwarcie pliku) i reszta nie chce przetestować. Chyba chcecie zagrać w tę grę po polsku, nie?
     
  5. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wyskakuje error "zu wenig arbeitsspeicher"

    mysle ze z kombinowaniem trzeba powstrzymac sie do wersji PC byc moze wszystko zostanie podane jak na dloni tak jak w przypadku call of juarez
     
  6. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Po próbie wczytania wywala jakiś błąd. Program niestety jest po niemiecku więc mogę się tylko domyślać, że chodzi o "nieprawidłowe archiwum gry Gothic 3".

    EDIT:

    "zu wenig arbeitsspeicher" > "za mało pamięci". Czyżby linie tekstu były jakoś ograniczane? :p
     
  7. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Po prostu pliki pak w Risen mają inną strukturę plików. Musimy poczekać na fanowski program do otwierania archiwum Risen jak to miało miejsce z Gothic 3. Tekstury w wersji x360 są paskudne, a więc sugerowałbym też próbę podmiany tekstur na te z edycji PC ;)

    Przecież edycja PC już jest do ściągnięcia. Poza tym, co to zmieni?
     
  8. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Taka ciekawostka - tekstury są tak słabej rozdzielczości, że zabierają tylko kilkadziesiąt mb miejsca na płycie. Ogólnie gra waży 2,5gb (w wersji na PC dużo więcej), a 3/4 z tych 2,5gb to dialogi mówione. Ogólnie z tego co widzę, na razie nie można nic podmienić poza intrem na wersję polską z napisami. Jeżeli zauważycie jakiś podryg w stronę modingu tej gry na tym forum: World of Risen - World of Players, dajcie znać.
     
  9. dud22

    dud22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tel Awiw/Dąbrowa Górnicza/Warszawa
    no nie wiem nie powiedział że ty tak powiedziałeś :p

    No a co do tematu to super bo gra bedzię pewnie miała dużo dialogów i nie znający angielskiego będa mogli pograć a zwłaszcza fani gothica ;]

    @down

    przesadzaaasz :] grafa jest na poziomie rpga a nie jest najwazniejsza ;] zachecam cie do zagrania ;]
    i nie piszmy tu już nic bo się śmietnik zrobi offtop :D
     
  10. szoch

    szoch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    nawet jesli bedzie po polsku to nie bede w to gral poki jakis patch nie wyjdzie lub ktos tej grafy nie zmodyfikuje. Bo ta gra wyglada jakby byla na ps 2 grafa z gothic 2
     
  11. Razak

    Razak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    no i co z tego 16 ma byc po polsku wolę poczekać
     
  12. jednooki

    jednooki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. babel77

    babel77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
  14. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Mam nadzieję że uda się spolonizować Risen :)
     
  15. vaalery

    vaalery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    moze uda sie tez track z poslkim dzwiekiem wyciagnoc no coz trzeba poczekac do 16 wtedy wyjdzie z napisami pl
     
  16. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Ta, szczególnie, że Risen na PC wychodzi z polskiej wersji kinowej, no ale ok.

    No, na PC, a na xboksie jak będziesz grał po polsku, skoro Cenega wersji na x360 nie chce spolonizować?
     
  17. Starh

    Starh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przecież wersja pc bd mieć tylko kinowe tłumaczenie, więc o jakich dźwiękach mówisz;D
     
  18. stachu456

    stachu456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przecież na x'a też ma być 16 PL ;/
     
  19. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    W Twoim wirtualnym świecie ;)
     
  20. Palik

    Palik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żagań
    Skąd wiesz :p daj chłopakowi wyjaśnić, może faktycznie coś wie ? Drogi Staszku możesz nam przybliżyć temat "spolszczonego" Risen'a ?
     
  21. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no właśnie .
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum