1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Robię głośniki, subwoofery, kolumny. Własny warsztat.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Pabcio, Luty 10, 2010.

  1. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Witam. Tak jak w temacie. Do zaoferowania mam np. suba na głosniku od logitech z-2300. Każdy wie jak to gra.

    [​IMG]

    Mój jednak wygląda nieco inaczej bo skrzynka była robiona oczywiście przeze mnie.

    Inne moje konstrukcje:

    [​IMG]

    [​IMG]

    Robię również inne suby np. na polskich Tonsilach 30 cm. Pomagam i doradzam co wybrać. Kontakt na PW lub GG: 1615649
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    co tak późno napisałeś ja już sobie kupiłem 2,1 Creative a tak bym do ciebie się odezwał :]
     
  4. Szweł

    Szweł Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ile musiałbym liczyć u Ciebie za zestaw 2,1?
     
  5. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Zależy jaki. Ten z fotki to chodziło tylko o samego suba. Satelitek nie robię, ale mogę zrobić np. monitorki tonsila i całość działa jako 2.1 tylko koszt wiadomo, że większy bo potrzeba jeszcze wzmacniacz do tego, ale jaka jakość ;) Aktualnie remontuję Tonsil Space 89. Razem z tym subem nieźle by grało. Do tego wzmacniacz za jakieś 100 zł z allegro i spokojnie w 600 zł można się zamknąć.

    Aha, bym zapomniał. Bez problemu mogę zrobić taki zestaw, że subwoofer jest zbędny ;)
     
  6. patrick1989

    patrick1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A ile byś chciał za suba na głośniku z z2300/z5500, tak żebym mógł podłączyć satelity z Logitech Z-4 przez chinch, suba z Z-4 mogę dać w rozliczeniu.
     
  7. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    On jest ze wzmacniaczem z tego co rozumiem? Jeśli Z-4 to musiałbyś trochę dopłacić bo to nie ta półka cenowa. Zależy w jakim stanie jest ten Z-4, czy jest sprawny. Podaj jakieś foty najlepiej. Możemy się tak umówić, że wzmacniacz przekładam z Twojego Z-4 do nowego Z-2300.
     
  8. patrick1989

    patrick1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Subwoofer w bdb stanie oczywiście sprawny gdyż grają bardzo fajnie, nie wiem czy jest wzmacniacz

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  9. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Dopisz tylko czy do głośników obudowy są z obliczoną pojemnością...
     
  10. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    No przecież to podstawa :) Liczona objętość, strojenie i ew. dobierane wygłuszenie.

    Dodałeś jakieś obrazki chyba, ale się nic nie wyświetla bo to z e-maila :) No z tyłu suba masz wzmacniacz. Taki radiator jest, cinche do podłączania, regulacje itd., ale już znalazłem na googlach.
     
  11. patrick1989

    patrick1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    [​IMG]

    [​IMG]

    A tak wygląda sub z tyłu:

    [​IMG]
     
  12. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Obudowa zamknięta z tego co widzę. Bas pewnie jest szybki, ale nie schodzi zbyt nisko. Z tego co czytałem jest dość miękki. Za 150 zł mogę Ci zrobić suba takiego jak z-2300 tylko z inną okleiną, bez grilla i innym portem bass-refleks (szczelinowym) gwarantuję, że się nie zawiedziesz i lepiej to zagra od seryjnego ;)
     
  13. patrick1989

    patrick1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    To 150 zł i dorzucam mojego suba?
    Chciałbym by ten robiony przez Ciebie wyglądał tak ładnie jak ten Logitech'a. Dasz radę?
     
  14. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Tak. Przesyłasz swojego suba do mnie, ja wymontowuję z niego wzmacniacz, instaluję do nowego i odsyłam do Ciebie. Zależy co masz na myśli "ładnie" :) Ładnie wykonany będzie na pewno. Może być inny kolor? Mam okleinę drewnopodobną coś w tym kolorze:

    [​IMG]
     
  15. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    A dałbyś rade skonstruować coś do skutera ? Tylko problem jest taki aby nie żarło to dużo prądu na akumulatorze 12V a w miare głośno i czysto grało.oczywiście ja też mam jakieś radia i głośniki na stanie. Pisz na PM jak sie podejmiesz
     
  16. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Popatrz w necie jak podłączają. Z tymi wzmacniaczami to jest tak, że możesz nawet 300W zainstalować i nie będzie dużo pobierał jeśli nie będziesz grał głośno. Zazwyczaj pracują w klasie H czyli małe straty energii idące w powietrze, ale jakość nieco słabsza niż domowe wzmaki. Ja mogę tylko podpowiedzieć jakie głośniki dać bo zainstalować to sam musisz wszystko. No chyba, że miałbyś gdzieś tam miejsce na suba.
     
  17. patrick1989

    patrick1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jaki duży będzie ten sub?
    Masz może już taki zrobiony bym zobaczył jak wyglada?
    A skrzynie i resztę suba bierzesz w rozliczeniu?
     
  18. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Sub będzie w kształcie kostki i będzie rozmiarami bardzo podobny do oryginalnego ze zestawu z-2300.
    Jeszcze nie jest ukończony, ale niedługo będzie.
    Mogę nie brać suba, ale cena podskoczy. Z Twojego zwracam Ci wzmacniacz i przekładam do nowego.
     
  19. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    słyszałeś kiedyś o fornirze? więcej roboty ale efekt końcowy powala :)
    jak lubisz bawić się we własne konstrukcje to polecam:
    http://diyaudio.pl/viewforum.php?f=5
    sam zaczynam montować 3 drożne kolumny na przetwornikach STXa a inspiracją do tego była ta konstrukcja
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16331&postdays=0&postorder=asc&start=0
    montaż zaczynam jak pogoda się poprawi, garaż niestety nie jest ogrzewany
    myślę że będziemy mogli wymienić się doświadczeniami w konstrukcjach DIY
     
  20. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    yahoone, nie ucz ojca dzieci robić :) To tak w skrócie. Fornir jest niestety droższy i chwilowo niedostępny w mojej okolicy. Wymienić się poglądami zawsze mogę.
     
  21. Booster1987

    Booster1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dresden,Niemcy
    a jaki koszt zrobienia zestawu stereo podobnego do tego:

    http://www.lbx.com.pl/Fotki/VK/VK7820/VK7820_front2.jpg
     
Wczytywanie...

Poleć forum