1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ROD 0011 przez minutę chodzi a później się wyłącza

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez szymon782, Luty 6, 2009.

  1. szymon782

    szymon782 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam problem z moją konsolą Xbox 360 konsolę włączam normalnie działa przez jakieś 30 sek do minuty a potem się wyłącza i świeci Rod 3 czerwone diody błąd 0011 czy mogę to jakoś sam naprawić i czy serwis da radę to zrobić jeśli już, konsola bez HDMI. Myślę że nie jest tak źle płyta główna chyba jest dobra bo konsola przez chwilę działa. Proszę o w miarę szybkie odpowiedzi i pomoc Pozdrawiam.(NIE MAM GWARANCJI NA KONSOLĘ)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wentylatory działają ??
     
  4. szymon782

    szymon782 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak Działają przez pierwszą minutę działa jak normalna konsola potem wyskakuje błąd:mad:
     
  5. szoda

    szoda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam podobny problem z moją konsolą wszystko działało do czasu kiedy wysłałem xbox-a kurierem z Anglii do Polski. Po dostarczeniu Xbox działa czasem 5 minut (w tym czasie normalnie można uruchomić grę i pograć ale pod koniec wyraźnie widać jak obraz zaczyna się przywieszać i konsola kompletnie się zawiesza) i czasem po ponownym uruchomieniu od razu pojawia się ROD (konsola wtedy nie jest nagrzana więc problem z wentylacją odpada). Może ktoś wie o co może chodzić?? Proszę o pomoc.
     
  6. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no RRoda dostaje konsola. Podaj kod błedu
     
  7. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    z tym 0011 moze byc przyczna ze CPU sie przegrzewa i konsola sie wylącza. To samo mozna zaobserwowac z GPU jak sie przegrzeje.

    Wymiana pasty i poprawa docisku CPU powinna zniwelowac ten blad. Nalezy bardzo uwaznie to robic przy zdejmowaniu XCLAMPów aby nie urwac rezystorów pod XCLAMPEM od CPU bo konsola juz nigdy nie wstanie.
     
  8. szoda

    szoda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie nie pojawia się żaden kod błędu tylko gra się zawiesza i cały czas widać ostatni obraz z gry, tak jest z każda grą (oryginalną i kopią) również pad nie odpowiada (jeśli gra się zawiesi w momencie wibracji pad wibruje dopóki nie wyłączę konsoli). A czy możliwe jest że dzieje się tak z powodu zmiany napięcia w gniazdku (w Anglii wszystko działało jak trzeba)
     
  9. szoda

    szoda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może jednak ktoś potrafi pomóc, już od tygodnia próbuje znaleźć rozwiązanie i nic.
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    serwis potrafi pomoc :)
     
  11. blackhat156

    blackhat156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Mialem tak
    Ten sam blad.
    Kod bledu sprawdzasz wlaczajac xboxa przytrzymujesz guzik synchro a nastepnie 4 razy naciska eject za kazdym nacisnieciem na diodach pojawi sie kolejna wartosc kodu roda.

    Ja moja wyslalem do M$ i mi naprawili
     
Wczytywanie...

Poleć forum