1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ROD 3 czerwone diody 0110 Pomocy !!

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez figurant, Marzec 22, 2009.

  1. figurant

    figurant Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Giżycko
    Witam. Dwa miesiące temu zakupilem konsolke X360 Premium. Pograłem w nią troche, nie za często. Trzy godzinki w tygodniu moze. Postanowilem sobie ją przerobić (flash). Wysłałem gościowi co sie zajmuje takimi sprawami, wszystko zrobił odesłał. Postanowiłem po odebraniu paczki pograc troche na przerobionym klocku. Wkładam płyte, zaczeła bardzo głośno pracować (troche mnie to zaniepokoiło) odpalam gre, zagrałem moze minute. Czarny ekran i ROD załamałem sie odrazu. Przeczyściłem kable itp poodłączałem wszystko podłączyłem znów ROD kilka resów klocka i postanowiłem sprawdzić kod błędu. Okazuje sie ze 0110. Niewiem co dalej z tym zrobić doradzcie mi, moze cos nie tak zrobił gość z flashowania. Pomóżcie błagam
    Z Góry Dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kubaj

    kubaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
  4. figurant

    figurant Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Giżycko
    przeczytałem juz to milion razy ale c0 mam robic moze poczekac do jutra i zobaczyc czy jutro bedzie ROD ... Pomocy !!
     
  5. kubaj

    kubaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Oddać do naprawy ale pierw na ekspertyzę żeby zobaczyli co jej jest.
     
  6. figurant

    figurant Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Giżycko
    znasz moze jakąś tanią, zaufaną firme która by mi naprawiła konsole

    może spróbować sposób z owinięciem konsoli ręcznikami. Niektorym pomoglo i smigaja nadal

    //używaj EDYTUJ/obcy33
     
  7. kubaj

    kubaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    allegro i wbijasz miejscowość jakąś większą która niedaleko twojej jest. Ręcznikiem bym ci nie radził owijać bo jeszcze bardziej ją dobijesz.
     
  8. xpudlo360

    xpudlo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TORUŃ
    Ja myśle ,że gostek co Ci przerabiał ,albo źle ją skręcił (ważna sprawa obudowa też jest radiatorem) albo coś podmienił (to jest polska) spr.numery seryjne ,date produkcji o ile wcześniej sobie zapisałeś.
     
  9. figurant

    figurant Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Giżycko
    Wysylam konsole do gościa co mi ją przerobił. Niech on cos z tym zrobi albo niech mi spowrotem wgrywa orginalne oprogramowanie.
     
  10. blackhat156

    blackhat156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    zgadzam sie z xpudlo360 tu koles w huja sobie musial poleciec a teraz ty mu jeszcze raz na sobie dales zerzrec kase. Pewnie tym razem z opalarka sie bedzie bawil.
     
  11. figurant

    figurant Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Giżycko
  12. S3Bols

    S3Bols Guest

    to sie nazywa profesjonalne spierd. konsoli. Ziomek coś źle zrobił, niech wgrywa oryginalny soft i na gwarancje. Proponuje po wgraniu starego softu wystawic mu negatywa żeby innych nie wychu.
     
  13. xpudlo360

    xpudlo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TORUŃ
    Może błąd przy pracy gostka ,ale ja podziwiam ludzi którzy wysyłają i powierzają sprzęt nieznajomym ,lenistwo do kwadratu!!!
     
  14. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    mógł podmienić wnętrzności x-a, bo dziwne żeby po przeróbce minute działała, może dał tobie jakiegoś grzańca kocowego
     
  15. xpudlo360

    xpudlo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TORUŃ
    Duże prawdopodobieństwo że zamienił płyte główną i uszkodził gumki termoprzewodzące.Czarny scenariusz ,mam nadzieje ,że się myle.
     
  16. arkadiusz_89

    arkadiusz_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2008
    Posty:
    489
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
  17. xpudlo360

    xpudlo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TORUŃ
  18. pepa

    pepa Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja zakupiłem na allegro konsolkę z Rodem specjalnie i okazało się , że to 0110 jest. Więc przystąpiłem ze znajomym do pracy na 1 ogień poszła nowa pasta arctic silver 5 zamiast starego "gluta" potem na ramach zamotnowalismy gumki
    zupełnie jak przy 0102. Odpaliliśmy konsolkę bez chłodzenia aby wyskoczyły 2 diody.Następnie się odpaliła lecz nie pochodziła długo ,gdyż zaczęła się zawieszać bo temperatura była zbyt wysoka. Zmodyfikowaliśmy chłodzenie na V12.Taśmą (taką spacjalną grubą izolacyjną zakleiliśmy wszystkie wolne przestrzenie tunelu którymi powietrze zamiast wylatywać na zewnątrz wędrowało sobie po bebechach X'a. Na Radiatorze GPU nakleiliśmy taką specjalną tekturkę i efekt jest rewelacyjny.Xbox chodzi temperatura na GPU spadła o ok 18 stopni w dashu a w grach roznica jest jeszcze wieksza.Znajomy ktory zabral X'a do siebie zaliczyl na nim 5 godzinna sesje w Bad Company i konsolka chodzi bardzo ladnie i sie nie zawiesza.


    Jutro moze bede mial zdjecia z naszej naprawy to wrzucę , żeby pokazać co i jak.
     
  19. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Jaki błąd.Skoro koleś napisał PROFESJONALNA przeróbka to nie ma mowy o żadnym błędzie.Tym bardziej że flash dla kogo kolwiek kto ma o tym jakie kolwiek pojęcie jest prosty.Do mnie też ludzie wysyłaja konsole i jeszcze mi sie zadna reklamacja nie przytrafiła ale tak sie kończy wysyłanie sprzętu do byle kogo.

    Co do wgrania oryginalnego softu radze w takim razie odwiedzić albo wysłac konsole komuś innemu kto wie co robi i nie podmieni Ci płyty głównej na jakiś szmelc.Jeżeli masz liteona to nie wgrasz oryginalnego softu i jedyna szansa to wysłanie konsoli tak jak jest ale przed tym radze sprawdzić w jakim stanie są plomby na napędzie(jeżeli to liteon) bo jeżeli koleś robi taką lipe to nie zdziwie się jak tylko ta główna jest nieuszkodzona.Miałem w tym tygodniu juz 3 konsole kóry były przerabiana przez kogoś innego a osoba która mi je przyniosła była święcie przekonana że plomby ma całe a niestety były perfidnie zerwane,więc radze to sprawdzić ewntualnie kupić drugie ;-)
     
  20. figurant

    figurant Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Giżycko
    napęd mam Samsunga a plomby są całe. Narazie zostaje przy wgraniu starego softu i wysyłce na gwarancje. Mam nadzieje ze wszystko bedzie wporządku

    Nadal myśle ze to mi gosc rozpiepszył. Biorę konsole do ręki a tam w środku coś grzechocze. Wcześniej tego nie było. Pozatym niemożliwe że po 1 min gry coś mi padło.
     
  21. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    ja jak bym wysyłał konsole do przeróbki to bym spisał nr seryjny konsoli, pisze z tyłu konsoli i w ustawieniach też jest
     
Wczytywanie...

Poleć forum