1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rod czerwone diody przy kablu hdmi ! Potrzebna pomoc !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pedroevo, Październik 28, 2014.

  1. pedroevo

    pedroevo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam konsolę xbox Arcade, przeróbka RGH, dziś rano próbując załączyć konsolę wyskoczyły mi czerwone diody i błąd E73 i chińskie litery
    Jednak gdy odłączam kabel HDMI i to konsola włącza się normalnie (brak czerwonych diod), nie wiem czy działa bo wtedy nie mam podpięcia do TV i nie mam obrazu.
    Jak myślicie czego to jest problem ? Czy kupienie innego kabla ma szansę pomóc ?
    Proszę o odpowiedź :)


    Jaki ewentualny koszt naprawy ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    uszkodzona karta sieciowa lub southbridge. wypnij jeszcze kabel sieciowy i zobacz czy dziala.
     
  4. pedroevo

    pedroevo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie nie mam podpiętego kabla sieciowego wcale.
    Tylko kabel do zasilacza jak jest to działa, podczas podpięcia HDMI włącza się czerwona dioda.

    odłączyłem również dyski,pendriva, karty pamięci

    Nie pisz posta pod postem, używaj funkcji Edytuj // Traffic
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Błąd się nie pokazuje bo nie ma kabla :)
     
  6. pedroevo

    pedroevo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak bład się nie pokazuje jak nie ma kabla ! Jak ma się pokazywać jak jest odłączona konsola od ekranu ?

    Jednak jak nie ma kabla nie mrugają również czerwone diody ! łączy się normalnie pad z konsolą etc.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma tu nic dziwnego... Bez kabla nie pokaże błędu.
     
  8. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    e73 to uszkodzona szyna hiso lub edram w gpu. Dexter, masz nie aktualną liste błędów trochę ;)

    Gpu do wymiany.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Hmm, wydaje mi się ze przy e73 wymienialem scalak od sieci, ale może pomyliłem z e76
     
  10. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Błędy sieciowe to E75 do E77, przy ubitym ICS właśnie e76 pojawia się najczęściej. :)
     
  11. pedroevo

    pedroevo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tyle już pieniędzy włożyłem w tego XKLOCKA (Wszystko po to by pograć w GTA V, którego i tak nie umiem zrobić :D) i ciągle coś dlatego nasuwa mi się pytanie,
    Jaki mniej więcej koszt naprawy ? :)

    ______________
    Obawiam się, że mój serwisant trochę robi mnie w ... ;), dlatego jak macie ciekawe propozycję naprawy to prv.

    Wielkie dzięki :)
     
  12. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    150-200zł, w zależności od tego kto jaki układ do konsoli wsadza.
     
  13. pedroevo

    pedroevo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nie wiem czy nie opłaca mi się kupić już nowej konsoli, gdyż to jest Arcade z 2008 roku więc naprawie to to pewnie zaraz pójdzie co innego w niej
     
  14. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    W xboxach praktycznie tylko grafiki lecą więc...

    Tak czy inaczej, musisz mieć pewność, że serwis wymieni Ci gpu na sprawdzony układ a nie na szmelc typu x810480, bo problem wróci (może inny błąd, ale te gpu są fabrycznie wadliwe). Sam osobicie nie mam ich na stanie, dostawa w przeciągu 7 dni roboczych.

    Nie daj sobie też wmówić że wygrzanie, poprawienie lutów, czarymary poprawią sytuacje. Taką metodą problem powróci.
     
Wczytywanie...

Poleć forum