1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ROD podczas ogladania Divix-a ???

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez sebolekseba, Maj 24, 2009.

  1. sebolekseba

    sebolekseba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Panowie i panie mam problem niamowicie ogladałem przed chwilką film na konsoli (konsola nowa poprawione chłodzenie, HDMI) była ona podłaczona do TV za pomocą kabla HD ale obraz był tak ostry ze było widać kazdą kartke no to wsadziłem płyte do DVD stacjonarnego ale tam jeszcze gorsza kapa z obrazem ,no to chciałem dalej odladać na XboX-ie ale konsola zaraz po właczeniu pokazuje mi ROD-a a nawet nie jest ciepła film ogladałem nie całe dwie minuty :/ to jest mozliwe na konsoli z poprawionym chłodzenie?? nawet nie była zmuszana do wisiłku jak podczas grania nie mumam tego


    dodam ze ten rod jest jakis dziwny bo kreci sie w "koło"
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Odłącz wszystkie kable i podłącz ponownie.
     
  4. sebolekseba

    sebolekseba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odłaczałem wszystkie kable -> podłaczałem ,odłaczałem dysk HDD ,podłaczałem konsole przez kabel komponent a nie HDMI i to samo :confused:
     
  5. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    RoD to jest usterka techniczna także mogła ona się trafić nawet w samym dashbordzie. Nie wiem czemu ROD kojarzy ci się z przegrzaniem. AA na to nic nie poradzisz musisz wysłać konsole do MIcroshitu. Ewentualnie sprawdź jaki kod błędu i wtedy będzie można coś pomyśleć.
     
  6. sebolekseba

    sebolekseba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak sprawdziś ten kod błedu?? u mnie swiecą sie 3 czerwone diody i mrugają sobie, tylko prawa górna dioda nie swieci ale jak obruce konsole to cały rod sie obraca to znaczy połoze ja na boku to i tak górna dioda nie swieci (przesuwa sie)
     
  7. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    taki mały biały i eject a co szukać sie nie chce?! gotowiec
     
  8. Kris194

    Kris194 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a jaka wersja konsoli falcon czy jasper?
     
  9. sebolekseba

    sebolekseba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Falcon
     
  10. sebolekseba

    sebolekseba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam ponownie a wiec tak
    sprawdziłem ten kod konsoli i mam 4424. kod 0020. czyli

    0020..0023 Problem z zabootowaniem konsoli. Nie wszystko poszło jak powinno.. Na przykład
    przez przerwaną ścieżkę
    0022 - pojawia się jeżeli CPU nie odpowiada do SMC code w odpowiednim czasie

    0020 Ten kod idzie w parze z 0102. Pojawia się gdy GPU jest całkowicie wylutowanie, więc jest to problem z GPU

    0102 Dość powszechny błąd. Zimne luty pod GPU


    co teraz co mi radzicie ??? moze jest ktoś z katowic co tanio to naprawi ??
     
  11. DojoPL

    DojoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Jeżeli masz gwarancje to dzwoń do M$.Jeśli nie to tak szczerzę radzę naprawić i sprzedać oczywiście jeśli konsole masz już długo bo jeśli jest w miarę nowa to naprawiaj i Let's play!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum