1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ROD?? Trzy czerwone migające diody. Czy to rod??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kryst16, Listopad 6, 2011.

  1. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam... Dzisiaj po powrocie do pokoju (konsola była włączona) zastałem czarny ekran trzy migające czerwone diody. Wyłączyłem konsole włączam i dalej trzy migające czerwone diody i nawet nie pracujące wentylatory.
    Zauważyłem że na zasilaczu świeci się czerwona dioda. Po rozłożeniu konsoli odłączeniu dodatkowego wentylatora który był na 12V pobrane z napędu, konsola działa normalnie.
    Czy to rod, czy wina wentylatora który podłączyłem? zdziwiło mnie to że nawet nie kręciły się wentylatory i migały trzy czerwone diody, dioda zasilacza paliła się na czerwono.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dodam że stało się to wtedy gdy instalowała się gra na pendriva.
    Z tego co czytam to przy rodzie pali się normalnie zielona dioda na zasilaczu.
     
  4. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja tak miałem jak zrobiłem zwarcie na wentylatorach na wejściu rzecz jasna . I zasilacz nw przechodzi w tryb awaryjności czy coś nie mam pojęcia wystarczy wyłączyć z gniazdka i włączyć ja się świeci czerwona dioda na zasilaczu :) przynajmniej jak tak miałem .
     
  5. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No też tak miałem. Identycznie. Tylko musiałem odciąć ten nieszczęsny wentylator.
    Jednak nie będe pobierał napięcia z napędu tylko wyprowadzę kable z wtyczki zasilacz z płyty głównej bo z tego co czytam to branie napięcia a napędu to zły pomysł.
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    No i sam sobie odpowiedziales na pytanie
     
  7. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chciałem się upewnić. Dziękuje
     
Wczytywanie...

Poleć forum