1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RODD konsloa częściowo działa ale nie da sie grać

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez APP, Sierpień 28, 2009.

  1. APP

    APP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !
    Dzisiaj stała sie rzecz straszna normalnie. Wyskoczył RODD a konsola po gwarancji :( . Ale jak ostygła to sie włącza i działa normalnie w dashu. Problem pojawia się dopiero kiedy wkładam gre i chce grać. Do menu gry wszystko jest ok (sprawdzałem pare gier) a potem jak włącza sie jakiś filmik z gry to już do końca nie dotrwa i konsloa całkowicie sie wiesza. Działałem dość długo na becie NXE ale ostatnio zaktualizowałem do relisa z jakiejś płytki z grą i do tego nie dawno dałem do wgrania nowy soft ix 1.6. czy to może mieć wpływ ??
    Jestem chwilowo bezrobotny i poza szukaniem pracy konsola to moja jedyna rozrywka więc jeśli mam wydać kase na naprawe która na dłurzej nie ma sensu to napiszcie mi prawde bo kasy to ja za wiele nie mam.
    Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    konsola padla,a w dashu dziala bo dash malo rozgrzewa uklady


    lepiej sprzedaj,bo po naprawie duza szansa ze wroci rrod

    i pujdz szukac pracy a nie grasz-.- ja jak szukalem to wogle w domu nie siedzialem byle tylko cos dorwac,a nie lenic sie-.-
     
  4. APP

    APP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj odpaliłem konsole i udało mi sie pograć 20 minut. Może mógłbym coś sam z tym zrobić 6 lat montowałem sprzęt elektroniczny. Gdyby pochodziło z pół roku to już dobrze. Wie ktoś moze jak można chociaż tymczasowo przedłużyć życie konsoli (np. zmiana pasty silikonowej). Jak ktoś ma jakiś pomysł to prosze o odpowiedź. Już i tak nie działa więc nie mam nic do stracenia za bardzo bo sprzedać z rodem za 100zł to żadna satysfakcja dla mnie.
     
  5. falcon1984

    falcon1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    237
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    no stary jak się trochu znasz to sobie sam wymień pastę pod procesorem graficznym tylko żadna silikonowa ! w sklepie komputrowym sobie kup za 15zł do procesorów silver ... coś tam
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    arctic silver


    ale jak juz masz stalego rrod to posadzilo gpu/cpu...wiec pasta nic raczej nie pomoze
     
  8. markus23ss

    markus23ss Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2009
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    to samo z pierwsza ze niby plytki trzeba bylo czyscic ale to nic takiego bo te same plytki tera dziaja po prostu ach te rrody.
     
  9. APP

    APP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ta srebrna pasta to też silikon tylko metalizowany. Z tym nie bedzie problemu. A coś dalej ?? Widziałem albo czytałem że trzeba jeszcze radiatory docisnąć do procesorów. To prawda czy fejk ??
    Pozatym czy w iXsie da sie zapontować standardowe komputerowe wentylatory czy trzeba jakiś kosmos od M$ ??
     
  10. markus23ss

    markus23ss Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2009
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    docisnij ale z doswiadczenia wiem ze nawet ladny wiatrak zamiast m$ i ladny tunel i tak mogą cos zjebac.
     
  11. APP

    APP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Markus ja myślałem raczej o wiatrakach komputerowych mam akurat dwa 60x60x20 mm. Zastanawiam się czy te by sie dało jakoś zamontować. Wymiar ten sam niby. A ja nie mam 100% roda tylko raz wyskoczył, teraz sie konsola szybko grzeje i wiesza (ale działa). Wydaje mi sie że M$ urzywa zwykłej białej pasty silikonowej a ona ma tendęcje do wysychania i traci właściwości przekazywania ciepła.
    Gdyby do tego dać wydajne wentylatory to jeszcze by pożył troszke.
    P.S. mam jeszcze radiatorki na ram też założe jak jest miejszcze
     
  12. markus23ss

    markus23ss Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2009
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    załozenie dobre ale zeby dzialaly musisz podpiac pod dvd chyba to bylo najlepiej bo krecic sie musza. dwa to pasta zmien trzy wytnij w obudowie wielki otwor bo i tak juz jej to nie zaszkodzi.
     
  13. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    sprawdź jaki kod błędu masz przy rodzie potem dopiero bierz się za naprawe.
     
  15. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    BGA by pomogło na bank. Weź wrzuć chłodzenie pod 12v nowa paste i radiator broń Boże nie wyginaj płyty... Lub masz zimne luty... Gdzieś widziałem schemat jak to zrobić z narysowanym pinem. Może to tez być coś gpu. Najpierw spróbuj te najprostsze rzeczy ;)
     
  16. millena

    millena Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa
    Witam,
    mam duzy problem, wlasnie konsola sie zRodziła, blad jaki wyswietla to 0110 (ktos mial taki blad, co to siadlo?). Chcialam sie zapytac czy ktos z was wysylal konsole do MS i na dodatek bez plomby za front platem
     
  17. biskent94

    biskent94 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań
    do komisu niech wgraja nowy system i po sprawi e
     
  18. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    zminy lut pod kostką ram

    biskent94 co ty wypisujesz...
     
  19. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    1. Temat sprzed pół roku
    2. Biskent94 - żenada...
    3. Było 100 razy na forum o wysyłaniu konsoli. Teraz sprawdzają podobno FW napędu, o plombie nawet nie wspominając, więc nie ma szans na wysyłkę bez plomby.

    KONIEC
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. maciexxfc
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    588
  2. maciexfc
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    696
  3. loku92
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    99
  4. dragon1493
    Odpowiedzi:
    10
    Wyświetleń:
    321
  5. bielak01
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    409

Poleć forum