1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router, a internet orange!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rysiequ, Grudzień 7, 2010.

  1. rysiequ

    rysiequ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Planuję zakup xbox'a jednak chciałbym mieć dostęp do live'a, a dręczy mnie parę pytań.
    Mam internet orange freedom, a mój modem (ZTE ZXDSL 852) nie ma wejścia na RJ45 które mają routery. Potrzebowałbym jakiejś przejściówki, czy gdybym podłączył to według tego planu działałby net bez problemu?
    [​IMG]
    Te czarne kwadraty to przejściówki RJ11 - RJ45 PRZEJŚCIÓWKA ŁĄCZNIK RJ-45 --> RJ-11 (1349420167) - Aukcje internetowe Allegro
    Czy jest jakiś prostszy sposób na podłączenie?
    Zastanawiam się nad routerem TP-LINK WR340G ! TP-LINK WR340G ROUTER WiFi do sieci TV KABLOWYCH (1344624187) - Aukcje internetowe Allegro
    a TP-LINK TD-W8901G !X ROUTER TP-LINK TD-W8901G WIFI NEOSTRADA livebox (1344624876) - Aukcje internetowe Allegro
    Podobno TP-LINK TD-W8901G można użyć zamiast modemu. Jak to wtedy podłączyć?
    Z góry dzięki za odpowiedź :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ukesu

    Ukesu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Po pierwsze router powinien być za modemem a nie przed.
     
  4. shq

    shq Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Płock
    Witam.

    To co tu przedstawiłeś nie ma szans zadziałać. Ten TP-LINK WR340G w twoim przypadku też nie zda egzaminu. Najprościej kup tego TD8901G wtedy pozbędziesz się oryginalnego modemu i tego badziewnego oprogramowania orange. Sesję PPPoE, wtedy zapinasz na routerze.
     
  5. rysiequ

    rysiequ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź ;) Zobaczyłem, że w moim PC'cie mam wejście RJ11, czyli to wszystko powinno wyglądać tak?:
    [​IMG]
    I jeszcze jedno - w domu mam stare gniazdko, takie bez bolca. Czy jeżeli podłączę do niego przedłużacz z bolcem, to nie powinno być ryzyka jakiegoś zwarcia, czy czegoś takiego (co może wystąpić bez bolca)?
     
  6. creator

    creator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk/Lębork
    nie zle zrobiles... w pc jest rj45

    wiec tak:

    INTERNET(gniazdko tel)->rj11->router/modem (ten twoj tg8901g) -> 1.kabel rj45 do kompa 2.kabel rj45 do xboxa ... ew. jak to router/modem ma wifi to przez wifi mozna ... jezeli masz oczywiscie wifi w pc/xboxie
     
  7. rysiequ

    rysiequ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co? Nie będzie działał wtedy net? Nie mogę znaleźć tego RJ45...
     
Wczytywanie...

Poleć forum