1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router Asmax 1004g i Linksys WAG200G

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez jacusiekk, Styczeń 11, 2011.

  1. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    Witam! Posiadam router Asmax 1004G ktory jest podpiety do neta i kompa, znalazlem ostatnio u siebie w szafce router Linksysa WAG200G czytalem gdzies ze przy pomocy dwoch routerow moge podlaczyc Xboxa do neta, moje pytanie polega na tym czy ten Linksys WAG200G musi byc jakos skonfigurowany lub Asmax? Bo ten Linksys by byl tylko i wylacznie podlaczony do Xboxa....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    musi miec tryp ap client
     
  4. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    a mozna troche jasniej?
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    musi miec do wyboru w opcjach tryb ap client (lub wisp)

    jasniej sie nie da
     
  6. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    A po co ci dwa routery zeby podlaczyc drugie urzadzenie?
    Mozesz albo wykorzystac go jako switch, tylko po to zeby podpiac drugie urzadzenie, albo kupic switch, ewentualnie jest w twoim routerze ktorego uzywasz teraz jest wiecej portow lan to wykorzystac kolejny port do podpiecie xbox'a. Drugi router nie jest ci do NICZEGO potrzebny.
    Jesli ten drugi router ma robic za switcha i ma kilka portow lan (a ten pierwszy ma tylko jeden port LAN) to zapinasz do jednego portu kabel wychodzacy z routera, do drugiego kompa, do trzeciego xboxa i konfigurujesz router tak zeby przydzielal IP xboxowi. Tyle...
     
  7. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
  8. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Po co Ci 2 routery do podłączenia Xboxa, podłącz pod ten co używasz i będzie dobrze.
    Ja mam 2 kompy i konsolę podłączoną pod router, adresy przydzielane z DHCP i wszystko ładnie śmiga.
     
  9. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    kolego ty nie rozumiesz nie chce ciagnac kabli...
     
  10. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    no tak... do takiego podłączenia to wykorzystuje się raczej zwykły AP a nie router, sprawdź czy na tym WAG200G masz do wyboru tryb AP-client tak jak napisał !krisr77
    nie miałem do czynienia z tymi routerami i nie za bardzo wiem jakie one mają tryby pracy.
     
  11. jacusiekk

    jacusiekk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zielona Góra
    ogolnie posiada AP ale jak mam wlaczyc ten tryb jesli router jest podlaczony tylko do konsoli?
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    a nie jest to czasem router adsl ? jeżeli tak to nie będziesz raczej miał trybu klienta. Sam tryb AP nic Ci nie da...
    możesz spróbować poszukać na necie jakiegoś firmware które daje możliwość ustawienia funkcji klienta, kiedyś znalazłem ale do jakiegoś asmaxa i ładnie działało.
     
Wczytywanie...

Poleć forum