1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router CDMA Axesstel MV610

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Rei 02, Kwiecień 25, 2013.

  1. Rei 02

    Rei 02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    107
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam. Mam pytanko odnośnie routera wymienionego w temacie. Otóż mam zamiar go sobie kupic w celu uzyskania internetu w domu i XBL w konsoli. Wiem, że będę potrzebował specjalnego routera z funkcją client albo wds (czy jak się to tam zwie), ale chodzi mi głównie o sam router Axesstel. Czy dzięki niemu będę w stanie zapewnić XBl w konsoli? Czy jest jakaś różnica między tym routerem a standardową skrzynką którą daje neostrada i jemu podobne? No i co dziwne, w ofercie Orange, mimo że to router a nie modem, będę miał dostęp do internetu z limitem transferu danych (O-o). To czy będzie to miało jakiś związek gdy będę chciał założyć XBL? Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak, ja używam tego router'a.
     
  4. Rei 02

    Rei 02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    107
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Domyślam się że też masz z limitem, więc to nie ma żadnego wpływu na korzystanie z XBL? Są jakieś problemy typu wywalanie podczas gry?
     
  5. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie, na wykorzystanym limicie takie same pingi sa :p teraz mam w okolicach 50-80
     
  6. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tylko jak Ci się limit skończy to zapomnij o graniu ... prędkość pobierania wtedy to 6-7kB/s no i pingi też szałowe nie są ja mam w okolicy od 70-110 na kraj .
     
  7. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przed i po wykorzystaniu limitu są pingi takie same, jak nie wiesz jak się gra na CDMA po sieci (co prawda nie ma co wybrzydzać na radiówkę) ale specjalnych opóźnień nie widać.
     
  8. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    pingi tak ale predkość pobierania/uploadu jako taka też jest wymagana po wykorzystaniu limitu to *** nie gra.
     
  9. baczek87

    baczek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2012
    Posty:
    146
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Zabrze
    jako, ze sprzedałem w swoim zyciu kilkaset CDM'ek z tym ruterem (jestem kierownikiem w salonie orange;p) to moge wam conieco o tym powiedziec. Generalnie "jakosc" i szybkosc CDMKi zalezy od bardzo wielu czynnikow, to jest internet zaplanowany dla miejsc zwanych białymi plamami. Jesli zaden z twoich sasiadów nie ma internetu CDMA i tylko ty w okolicy logujesz sie do stacji bazowej to osiagasz wtedy bardzo fajnie działajacy internet, który bez problemu osiaga stabilnie 9-10 MB/s bo korzystasz w pełni z 3ciej nośnej. Problem zaczyna sie kiedy uzytkownikow w okolicy jest kilku (w centrach miast praktycznie nieuzywalny), bo stacja bazowa ma ograniczony limit jednoczesnie zalogowanych uzytkownikow.
     
  10. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    szybkośc jest zadowalająca... tylko te pingi(jestem dość daleko od nadajnika) i limit - 10GB to stanowczo za mało
     
  11. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja mam limit 18gb, abo 59,90 + MV610 + antena kierunkowa (jest paru użytkowników na tą nośną obok mnie, znam 4) i osiągam prędkości od 1,6 (najmniej) do 9-10 ;P
    Ja nie narzekam, niedługo konczy mi się umowa i pewnie znów wynegocjuje lepsze warunki (z ceny nie zejdzie już pewnie) ale limit, hmm ;)
     
  12. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    18Gb już by mi wystarczyło + oczywiscie szczesliwe godziny ...ale orange mnie wydymalo i nie chcialo nic dorzucić przy przedluzaniu umowy - chyba dalem sie zrobić nieźle w balona
     
  13. Rei 02

    Rei 02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    107
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A co w przypadku gdy nie mam gniazda tel? Sami przyjdą i założą za free? Jak dotąd, żadnego dostawcy nie miałem, tylko miałem neta z modemu hauwei'a orange'a.

    Polecam się zapoznać z tą stronką - Axesstel MV610 - Forum - www.orange.pl Z każdym przeczytanym tematem, mam coraz mniejszą chęć na ten router. :/ Już bardziej mnie przekonał mv410 - mniej wadliwy.
     
  14. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ojciec z tym gniazdem to dowaliłeś. Jak się nie orientujesz w technologii CDMA to nie pisz - proste (jedyne co potrzeba to gniazdko prądu - chyba masz)
    Owszem mv410 działa, ale płacąc ten sam abonament wolałbyś najszybszą opcję, a w tej chwili nie ma żadnej innej w terenach słabo zurbanizowanych
    (Orange Free 3G na EDGE u mnie 64 Kbit/s - to chyba wszystko w temacie)
    mv410 daje stabilnie ok 1Mbit (CDMA rev A max 3.1 Mbit/s), max 2,5 Mbit bez zewnętrznej anteny noc
    mv610 stabilnie 2,5Mbit (CDMA rev B, max 9,3Mbit/s), u mnie max 8 Mbit bez zewnętrznej anteny w nocy
    Limity są bolesne, ale Szczęśliwe godziny 23-6 trochę to poprawiają.
     
  15. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    dodam tylko że mv410 to szajs- ciągle rozlącza z siecią i trza resetować mv411 chyba to poprawia... ale na mv610 jestem zadowolony z predkości - całkiem w nocy (nawet ponad 1000KB )
     
  16. Rei 02

    Rei 02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    107
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wtedy nie wiedziałem, to pytałem - logiczne.

    A transfer szybko leci? Czyli gdybym grał od rana do nocy, to dużo ciągnie (danych)?
     
Wczytywanie...

Poleć forum