1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router do grania przez neta jaki???

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez karol191, Kwiecień 12, 2008.

  1. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    238
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Chcialbym kupic routera ale niewiem jaki cena ok. 100 zeta.
    Ps.Moglby ktos zrobic tutorial jak sie podlacza do routera x-a i kompa :p i modem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ukano

    Ukano Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2007
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    Nie napisales jaki masz net.
    Jesli jest to adsl, to sprawa jest bajecznie prosta.
    Podlaczas modem do routera, router konfigurujesz pod wzgledem typu polaczenia, wpisujesz uzytkownika i haslo, dajesz dynamiczne przydzielanie adresow IP, podlaczasz nastepnie do routera xsa i juz.
     
  4. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    238
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    Ja niewiem jakiego mam neta :p
    Ps.Aster oto biega ??? :p
     
  5. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    Jak masz aster to kup jakiegoś linksysa albo Pentagram
     
  6. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    ja Ci polecam d-link di-524, który jest obecnie bestsellerem koszt to około 130zł masz w nim wszystko co potrzebujesz wi-fi 4xlan, i jest na liście kompatybilności M$ na dodatek sam go posiadam i wiem że chodzi świetnie
     
  7. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    Tez Mam D-Linka DL-524 POLECAM !!! Jest zajebisty ma wszystko co potrzeba i duze mozliwosci. Mozna np. zablokowac dostep do stron :D
     
  8. Jip

    Jip Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    mysle ze ta karta jest kompatyblna i powinna dzialac

    Tylko pytanie po co? jak 99% laptopow ma juz wi-fi?
     
  10. Jip

    Jip Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    mi chodzi o podłączenie takiego czegoś pod xboxa ;) da radę?
     
  11. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    oczywiscie ze nie
     
  12. Jip

    Jip Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    Dzięki :)
     
  13. Karczyk

    Karczyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    a powiedzmy ze mam neostrade 1 mb z live boxem to podlacze sie jakos??
     
  14. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    Tak sam mam teraz Liveshita(liveboxa :p) i działam na tym chodzi elegancko :D
     
  15. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Odp: Router do grania przez neta jaki???

    A jak podłączyć jak mam osiedlowego LANa?
     
  16. Connected

    Connected Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    3city

    Popieram kolegę. Router tani i bezawaryjny. Polecam DI-524
     
  17. blasta1

    blasta1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Wyczytałem w internecie, że dobrym rozwiązniem jest kupienie TP-LINK TL-WR340G, tak więc zrobiłem i go zakupiłem. Problem w tym, że nie wiem jak go skonfigurować tak, aby pobierał neta bezprzewodowo z Livebox'a i wysyłał kablem do xbox'a.
    Proszę o pomoc
    GG:6918432
     
  18. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    A po Co ci ten router jak masz livboxa?
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    blasta1 - jak juz kupowałeś router to trzeba adsla. (żeby zastąpił liveboxa)

    a tego tplinka to ustaw wszystko na automat. tzn żeby pobierał net z dhcp od liveboxa i wysyłał tez z serverem dhcp do xbosa.
    byle by z innych sieci dostawał adresy. nie bawiłem sie nigdy liveshitem wiec nie powiem ci co i jak ale teorie ci nakreśliłem :)
     
  20. blasta1

    blasta1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    $Brabus535, liveboxa mam na parterze, a ja mieszkam na piętrze, więc nie mam nawet możliwości pociągnięcia kabla
     
  21. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak bedziesz nadawał po radiu to musisz uzyc funkcji wds.
    tu masz tutek
    [TUTORIAL] Bardzo tani sposób na WiFi w Xboxie 360 - Forum XBOXOnline.pl
    sorry ze z konkurencji ale tam zawsze szybciej znajduje ten temat
     
Wczytywanie...

Poleć forum