1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router do radiówki

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kosa77, Kwiecień 26, 2010.

  1. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Siemka!!Chciałbym kupić router do internetu radiowego, żeby połączyć Xboxa do Xbox LIVE.Możecie mi podać link (allegro) routera ,który kosztowałby do 50 zł (bez przesyłki).A jeszcze jedno czy miałbym duże lagi bo gdy gram na kompie w CS to mam ogromny ping i lagi , gdy gram w COD 4 MW to normalnie bez żadnych lagów itp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
  4. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Router. Polecam Ci firmę tp-link taki przyzwoity router kupisz za 70 zł, bo do 50 zł to są badziewia. Na radiówce da się pograć, ja miałem 512 kb/s i dało się grać ale w porach kiedy gra najwięcej osób były lagi.
     
  5. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Też mam 512 kb/s .A mógłbyś podać link z allegro do takiego routera??Słyszałem ,że do radiówy nie można mieć z ADSL.Ja mam jakby co mam wkrętke taką , która przykręcam do karty sieciowej.TP-Link TD-8840T ADSL Router 1xWAN, 4x LAN Annex A (1010675363) - Aukcje internetowe Allegro Mógłby być taki router??Jest on z tym ADSL (nie wiem o co chodzi z tym),Ale widzę na zdjęciu , że jest gwint ,żebym mógł tą wkrętkę wkręcić i chyba cud miód i orzeszki czy nie ??
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie nie cud miod i orzeszki
    potrzebujesz acess pointa dzialajacego w treybie wisp.
    a jesli chcesz miec ten bezprzewodowo w domu to tak naprawde to dwoch.

    jeden bedzie odbieral net po wifi z anteny np taki #OvisLink WL-5460AP V2 - tryb WISP -FVAT-GW 24MCE (1008469616) - Aukcje internetowe Allegro

    a drugi jaki kolwiek no ten TP-LINK TL-WR340G wifi DSL UPC GW D2D FV (1018588650) - Aukcje internetowe Allegro

    byc moze zadziala tez 1 taki #OvisLink AirLive G.DUO - WISP+AP - Dwa w jednym! (1008469269) - Aukcje internetowe Allegro
    ale tego nie testowalem

    tak naprawde to uderz do firmy od ktorej masz radiowke oni cos ci dobiora
     
  7. omzig

    omzig Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam internet iPlusa na USB i chciałem podłączyc Xboxa - co muszę mieć żeby zadziałało??? Też router i kabel ethernet???
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Router z USB i obsluga modemow 3g, a kabel to owszem jak xbox nie ma wifi
     
  9. omzig

    omzig Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a mógłbyś jakis konkretnie polecić???
    totalnie nie wiem gdzie i jak szukać??? Jaki koszt tego mniej wiecej?
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
  11. omzig

    omzig Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dzięki wielkie.
    a jak już będe to miał, to trzeba to jakos konfigurować z konsolą??? czy podłączam i heja? :)
     
  12. csdesign

    csdesign Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zwolle, NL
    Jeśli będziesz miał już skonfigurowany router to wystarczy tylko podpiąć konsolę do niego i zrobić test sieci w konsoli i będzie hulać.
     
  13. omzig

    omzig Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Niby skonfigurowałem go zgodnie z instrukcją i chyba jest kupa... zrobiłem test i jest brak połączenia z netem. To samo na kompie - router z laptopem normalnie sie widzą ale internetu brak.
    Co tu zrobić????
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ustaw raz jeszcze, pin wylaczony na karcie z modemu ?
     
  15. omzig

    omzig Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    PIN włączony... wyłączyć go??? Dwa razy robiłem konfiguracje routera...
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    tak wylacz pin
     
  17. omzig

    omzig Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie da rady wyłączyć tam PINu... tylko mogę go zmienić.
     
  18. omzig

    omzig Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Router niby skonfigurowany, ale nie mogę połączyć się z netem...
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Pin wylaczasz z poziomu komputera np za pomoca aplikacji mobile partner jak masz modem huawei
     
Wczytywanie...

Poleć forum