1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router do Xbox one

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Overkill, Październik 29, 2015.

  1. Overkill

    Overkill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2014
    Posty:
    383
    Polubienia:
    347
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z mazowieckiego
    Witam.Jaki router polecicie do ~250 zł,chodzi oto żeby nat był zawsze otwarty i nie było problemu z wyszukiwaniem meczu,prędkość mojego netu 4 MB/s.Z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tplink wdr 4300 dualband dwu pasmowy ruter polecam Xbox one działa bardzo dobrze na paśmie 5ghz
    Wysłane z sześćset trzydziestki piątki za pomocą TapaTalk'a
     
  4. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Podpinając sie do tematu. Jaki router minimalnie do steramu na tablet ? Mam o przepustowości 56 i za bardzo nie wyrabia tnie laguje. Czy 150 wystarczy czy minimum 300


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  5. Panzer Llama

    Panzer Llama Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Legionowo
    Tani i doby (chociaż nie hiper szybki) router to WRT-54GL, to dosyć stary router ale świetnie działa z TOMATO (http://tomato.groov.pl/) - nigdy mnie nie zawiódł (produkowany jest od wielu lat ze względu na nieustający popyt). Wogóle polecam Linksys z TOMATO - konfiguracja portów jest prosta a samo firmware bardzo stabilne - ja używałem z wyżej wymienionym oraz z nowszym modelem WRT610N (również z TOMATO).
     
  6. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    [​IMG]

    WDR 4300 + Gargoyle = idealne połączenie.
     
  7. Overkill

    Overkill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2014
    Posty:
    383
    Polubienia:
    347
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z mazowieckiego
    ile za nie go dałeś ?
     
  8. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
  9. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeszcze raz zapytam jaka minimalna przepustowość dla steramu ?


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  10. Panzer Llama

    Panzer Llama Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Legionowo
    Przyjmując że stream HD 720 ma ok 2400Kbps (http://www.adobe.com/devnet/adobe-media-server/articles/dynstream_live/popup.html) a napisałeś że masz 56Mbps to problem leży raczej nie w szybkości łącza a jego jakości (noise etc)... Poszukaj jakiejs aplikacji do przetestowania jakości Wi-fi dla swojego systemu... Zmiana routera może pomóc bo starsze mają większą podatność na zakłócenia. Sprawdź też czy przypadkiem nie masz kanału wi-fi na identycznym kanale jak inne sieci w okolicy - najlepiej zmienić kanał na taki który jest najbardziej oddalony od innych (nowsze routery same to wykrywają i ustawiają).
     
  11. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tzn nie szybkość łącza 56 Mbps a mój router ma standard obsługi do 56 Mbps w sieci lan


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  12. Panzer Llama

    Panzer Llama Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Legionowo
    56Mbs raczej wi-fi nie LAN, niemniej prędkość wystarczająca, oczywiście to szybkość sieci lokalnie, jak podłączysz do routera łącze wolniejsze to bedzie działało wolniej niemniej nie sądzę żeby ktokolwiek oferował łącza oferujące obecnie mniej niż co najmniej kilka wielokrotności w/w streamu HD. Więc można z dużym prawdopodobieństwem powiedzieć że Twój problem nie leży w szybkości łącza a gdzie indziej (duże zakłócenia, nieprawidłowa konfiguracja, pozamykane jakieś porty używane do streamowania?)
     
Wczytywanie...

Poleć forum