1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router i Głośniki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez shaxini, Wrzesień 14, 2011.

  1. shaxini

    shaxini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Dwa dni temu kupiłem sobie Xboxa. Chciałbym się połączyć do internetu.
    Polecicie mi jakiś tani, dobry w miarę router? W sprawie routerów jestem zielony;/
    Może to ważne: mam internet 2-4 mega ( w dzień i w noc )

    Drugie pytanie.
    Mam głośniki Logitech
    Podłączają się one na 2 cinche do komputera.
    Znajdę gdzieś przejściówkę z 2 cinchy na usb żeby do Xboxa podłączyć?
    A może nie na USB?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Jeśli chodzi o internet to ważniejsze jest w jakiej technologi masz ten internet, ewentualnie powiedz jaki dostawca co pozwoli zdefiniować jaki router potrzebujesz - zakończenie wan rj45 czy router z modemem.
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    1. co przychodzi ci do domu kabel sieciowy, telefoniczny, kablowka ?
    2. czasami nie mylisz wtyczki jack i cinch ? Aby miec dzwiek stereo z konsoli potrzebujesz podlaczyc przejsciowke av konsoli na np cinch, jak nowa konsola powinienes ja miec w srodku ale trzeba rozebrac obudowe wtyczki, no chyba ze masz amplituner to po optyku
     
  5. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    ja polecam TP-Link, model TL-WR340G
    tani i praktycznie do wszystkiego router,jak masz slima to będzie super działał.
    prosta konfiguracja,polecam
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A jak ma lacze typu ADSL to co ? Zaproponujesz mu do tego modem samodzielny ?
     
  7. shaxini

    shaxini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam kabel sieciowy. Internet od "Marsoft"

    Dla pewności zdjęcia: _DSC0203.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl
    Jednak się pomyliłem to są chyba normalne jacki i to 3
    I kabel do internetu

    Są takie przejściówki żeby do Xboxa podłączyć ?
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec kupujesz router np taki nie najtanszy ale porzadny bo to zakup na lata
    Co do kabla aby miec dzwiek 5.1 to tylko aplituner i dzwiek po optyku od konsoli, a to nie maly wydatek, aby miec stereo to kupujesz np to do obrazu sie nie nadaje ale do dzwieku tak, bedziesz jeszcze potrzebowal cos takiego
     
  9. shaxini

    shaxini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pomoc.
    Myślałem że router będzie mniejszym wydatkiem ale trudno
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Sa tansze np ten co zaproponował snake86 tzn TL-WR340G ale to najtanszy z mozliwych, a to sie kupuje na lata i z czasem mozesz miec szybsze lacze, a wifi G to na obecne predkosci neta jest za slaby i musial bys zmieniac znow router, jak kupic to porzadne
     
  11. slawek70

    slawek70 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    Ja mam TL-WR340G śmiga pod klockiem prawie rok , może ze dwa razy go restartowałem ale nie wiem czy była to wina routera czy dostawcy. Wydatek raptem 60 zł.
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    I ma smigac tylko w razie zmiany predkosci neta na wieksza niz 15Mbit/s bedzie trzeba zmienic router wiec lepiej wydac te 40zl wiecej i miec spokój
     
  13. shaxini

    shaxini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki za kolejne info.
     
Wczytywanie...

Poleć forum