1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router jaki najlepiej!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Bartekszym, Październik 21, 2008.

  1. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jaki najlepiej kupic router aby polaczyc xboxa z netem mam neo i nie wiem jak to zrobic prosze o linka
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router jaki najlepiej!

    Najlepiej zadzwon na infolinie neo i powiedz ze router chcialbys wtedy bedzie pewnosc ze jat kompatybilny z neo.
     
  4. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Router jaki najlepiej!

    Ale na allegro bym chcial! a jak go sie podlancza ten kabel z modemu <czarny> idzie do tego routera a ten drugi do kompa?? bo nie czaje
     
  5. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router jaki najlepiej!

    Niewiem czy bedzie kompatybilny ale rub jak chcesz...
    co do podlaczenia to tak idzie:kabel z modemu do routera jako net,2 kabel do kompa jako net do kompa taka rozdzialka 3 np do x-a i jeszcze masz 2 wolne miejsca np. laptop.
     
  6. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Router jaki najlepiej!

    do modemu mam podpiete 2 czrny i siwy to tym czarnym do routera?? a jest jeszcze w zestawie z xboxem ten to gdzie on idzie??
     
  7. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router jaki najlepiej!

    1 czrny to pewnie zasilacz, 2 czrny to ja mam do tv, a siwy to masz do kompa jak bedziesz mial routa to musza ci dac jeszcze jeden kabel do kompa jak nie to dokup i masz 3 kable jak masz inaczej jak napisales to bym musial zobaczyc albo musisz opisac.
     
  8. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router jaki najlepiej!

    1. Do neostrady pasuje każdy router z Annexem A
    2. To naprawdę dużo mówi czarny kabel, siwy kabel - naprawdę wiadomo o co może chodzić :p
    3. Karol zainstaluj sobie Mozille bo mnie naprawdę kur*** bierze jak czytam twoje posty
     
  9. ostry16

    ostry16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router jaki najlepiej!

    Jak naprawisz ku*** mi firefoxa to bede uzywal.
     
  11. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Router jaki najlepiej!

    A jak moge inaczej podpiac neta neostrade do xboxa zeby to chodzilo??
     
  12. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  13. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  15. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router jaki najlepiej!

    To jest zwykły modem na usb ,nie router/modem ETH , nie podepniesz do niego xbox'a. Musisz udostępnić sieć przez komputer - wszystko jest opisane w linku pare postów wyżej ,wystarczy tylko trochę chęci i samemu poszukać
     
  16. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Router jaki najlepiej!

    czyli musze kupywac karte sieciowa?? nie rozumiem

    powiedzcie wszystko po kolei jak to musze robic i co dokupic aby to pasowalo!
     
  17. kubans

    kubans Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Router jaki najlepiej!

    Koledzy a jak bede miał router to bede poczebował karte do xlive?
     
  18. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router jaki najlepiej!

    Jaka kartę ?
    Zdrapke ? Tak
    Sieciówke ? Zależy -jeżeli router ma opcje by go podpiąć przez USB to NIE
    - jeżeli takiej opcji niema to TAK musisz mieć sieciówke w kompie by go podpiąć przez kabel ETH (prosty)
     
  19. Bartekszym

    Bartekszym Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  20. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router jaki najlepiej!

    Operator sieci nie gra tu różnicy wszystko zależy do modemu (opisane wyżej)

    Chyba że mowa o sieciach kablowych ale to inna sprawa

    EDIT: Tak ,trzeba mieć takie wejście ,najlepiej sprawdź czy takiego nie masz bo teraz w 90% nowych PC karta sieciowa jest wbudowana

    btw. udostępnianie sieci przez komputer dla xbox'a jest według mnie zwykłą strata pieniędzy bo dość ze konsola chodzi to jeszcze komputer musi (a ceny prądu rosną i rosną). Lepiej zainwestować to 80zł w router
     
  21. karol191

    karol191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2008
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router jaki najlepiej!

    W kompie wejsie musisz miec
     
Wczytywanie...

Poleć forum