1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router jako adapter

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez izzyxx4, Styczeń 25, 2014.

  1. izzyxx4

    izzyxx4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    DOwiedziałem się, że jest możliwość połączenia xboxa 360 przez router jako adapter wifi. CZytałem o tym dużo, wiem żę router musi mieć funkcję client, tylko nie wiem jak ją cholerka włączyć na moim routerze. Router to asus rt-n10e.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Musisz go skonfigurować pod opcję client , jeśli taką posiada.
     
  4. izzyxx4

    izzyxx4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    Tyle, że ja nie wiem jak takową ustawić. Jakby ktoś mógł mi pomóc to zapraszam.
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podłącz ruter do prądu , pozniej kablem RJ 45 do kompa/laptopa i ustaw w tryb clienta , fajnie by było jak by było wifi włączone to byś od razu stestował
     
  6. izzyxx4

    izzyxx4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    tyle, że nie mam takiej opcji konkretnie w menu asusa tylko są brigde
     
  7. piter k

    piter k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Podlasie
    Jak już coś to nie Client a Acces Point. Tą opcję na pewno posiada Twój router.
    Jak konfigurujesz router??
     
  8. izzyxx4

    izzyxx4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    wpisuję w przegłądarce 192.168.1.1 (adres ip routera)
     
  9. piter k

    piter k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Podlasie
    Musisz kierować się w stronę ustawień zaawansowanych potem administracja i znaleźć opcje tryb operacji gdzie masz do wybory IP sharing lub Access point
     
  10. ZdzichoTnT

    ZdzichoTnT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak router ma działać jak karta wifi do xbox phat to musi miec opcję client a nie access point
     
  11. izzyxx4

    izzyxx4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    mam router asus rt-n10e i on chyba ma opcję client
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Co znaczy chyba ? Ma albo nie. Przeczytaj instrukcję to się dowiesz czy taką opcję ten router posiada i jak co ustawić.
     
  13. izzyxx4

    izzyxx4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    @refresh


    orso6// To nie giełda żeby odświeżać!!
     
  14. aydamo

    aydamo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. Nemo 123

    Nemo 123 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jaki polecacie router z funkcja client??
     
  16. aydamo

    aydamo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobieraj do głównego routera ja mam wszystko na tp-link...ach wspólpracuja bezblednie
     
  17. Nemo 123

    Nemo 123 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ten router ma funkcje client??
    HTML:
    http://allegro.pl/tp-link-router-wi-fi-dsl-tl-wr740n-upc-150mbps-ap-i3937679969.html
     
  18. aydamo

    aydamo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale lenistwo przez ciebie przemawia pełna specyfikacja routera TL-WR740N - Witamy na stronie TP-LINK tutaj doczytaj sie czy ten sprzet ci bedzie odpowiadał. Mała podpowiedz Serwer/klient DHCP, lista klientów DHCP Rezerwacja adresów
     
Wczytywanie...

Poleć forum