1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

router-->laptop--kabel-->x360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez jacek1717, Luty 10, 2010.

  1. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
    witam
    chcialbym podlaczyc x360 w taki spasub router-->laptop--kabel-->x360
    ale niedam rady. moze wi ktos jak to zrobic???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Powiedz jakiego masz Windowsa.

    EDIT:

    Chcesz się połączyć do XBL??
    Jak tak to możesz dostać bana.
     
  4. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
    Vista
    a dlaczego moge dostac bana???
     
  5. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jak masz przerobioną konsolę innym softem niż ixtreme LT to masz powodzenie na bana
     
  6. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Masz napisane Firmware: Ixtreme 1,51. No ale nie ważne, połącz xa i laptopa kablem ethernet (musi być krosowany). Masz wersje visty POL czy ANG językową ja mam ANG i nie znam odpowiedników polskich w ustawieniach.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak masz router to zaznacz połączenie bezprzewodowe (bo pewnie z takiego korzystasz na laptopie) i sieciowe (czyli to ktorym laczysz x-sa) daj wlasciwosci i polecznie mostkowe
     
  8. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
    niemam narazie przerobionej konsoli:D
    mam PL
    ale jak podlaczam x kablem krosowanym to niedziala:(
    mam cos takiego
    [​IMG]
     
  9. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    To wejdź Zarządzaj połączeniami sieciowymi-->wybierz połączenie z którego korzystasz prawym przyciskiem myszy-->właściwości-->druga karta-->i zaznacz żeby inni użytkownicy mogli korzystać z tego połączenia (jeśli coś źle to niech mnie ktoś poprawi)
     
  10. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
    tez probowałem ale nic:(
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    polaczenie mostkowe!!!!
     
  12. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
    nie da sie wlaczyc polaczenia mostkowego :/
     
  13. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    To zmień ustawienia:
    w konsoli ustaw:

    ip: 192.168.0.2
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1


    w kompie ustaw:

    ip: 192.168.0.1
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1

    Jeśli to nie pomoże to nie wiem co jest nie tak.

    Pomogłem naciśnij [​IMG]
     
  14. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
    bledne DNS
    jak ustawic???
     
  15. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Ja mam ustawione:
    Główny: 192.168.0.1
    Alternatywny: 192.168.0.2
    Sprawdź.

    Edit:
    Sorka jeszcze gdzie to wpisać na PC:

    Zarządzaj połączeniami sieciowymi-->prawym klawiszem myszy na kartę sieciową do której masz podpiętego xa-->właściwości-->kliknij protokół internetowy wersja 4-->przycisk właściwości-->i wpisujesz
     
  16. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
  17. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    No to już serio nie wiem u mnie wszystko jest ok a miałem te same problemy co ty.

    EDIT:

    A na PC wpisałeś?
     
  18. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
  19. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    A nie możesz routera bezpośrednio do x-klocka??
     
  20. DamiannPL

    DamiannPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Monachium
    PC
    ip: 192.168.1.1
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama nie musisz wpisywac
    DNS : 192.168.1.1


    Xbox 360

    ip: 192.168.1.2
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama nie umisu wpisywac
    DNS 192.168.1.1

    musi dzialac:)

    a i pamietaj w polaczeniu w-lan usdostepnij siec
     
  21. jacek1717

    jacek1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawa
    dalej nic
     

Poleć forum