1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router->laptop wifi-> xbox 360 LAN

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez eiceman, Sierpień 21, 2008.

  1. eiceman

    eiceman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak w temacie prosze o informacje jak zrobic takie poloczenie jak podlaczam przez kabel to pisze ze ip nieudane i media center nie moge urucomic stoi na strone www.xbox.com/pcsetup wszystko tam zrobilem i nic tylko jak wybiore media i laptopa to muzyka idzie. internet chce tak podlaczyc bo mam daleko od biurka z kompem a laptop klade obok xa i podpinam kabelek prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    Odp: Router->laptop wifi-> xbox 360 LAN

    musisz zrobić tak by karta wifi wymieniała sie danymi z lanem :p
     
  4. eiceman

    eiceman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Router->laptop wifi-> xbox 360 LAN

    ale jak to zrobic??... jestem zielony w tych sprawach
     
  5. TymonPRO

    TymonPRO XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2008
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Router->laptop wifi-> xbox 360 LAN

    chyba poprzez połączenie mostkowe
     
  6. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
  7. eiceman

    eiceman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Router->laptop wifi-> xbox 360 LAN

    chyba juz lepiej przeciagnac kabel lan bo to mi caly dzin zajmie
     
  8. rufus1977

    rufus1977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hull
    Podepne sie pod temat.
    Router w pokoju na pietrze ,nie ma możliwosci dac go na dół gdzie stacjonuje xbox i nie chce ciągnąc kabla sieciowego po całej chacie.
    Laptop łaczy sie z routerem przez wbudowane wifi ,xboxa chciałbym połączyć kablem z lapkiem.
    Jak zrobic żeby laptop udostepniał neta do xboxa.
     
  9. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ustaw Na Xboxie dokładnie takie samo IP jakie jest na laptopie ( maska, brama oraz dnsy też).
    Podłącz kabel do laptopa wejdź do połączeń sieciowych i zaznacz oba połączenia ( Lokalne i bezprzewodowe) i wybierz połączenia mostkowe. powinno zadziałać.

    ( jeżeli masz w Routerze ustawione blokowanie innych MAC adresów to musisz do Xboxa wpisać MAC z laptopa)

    jest jeszcze opcja udostępnienia połączenia internetowego lecz zadziała ona wtedy tylko gdy Router przydziela IP z innej grupy niż 192.168.0.XXX
     
  10. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Próbowałem u siebie - działa :D Co do IP to należy dać inny niż na laptopie oraz włączenie na routerze funkcji NAT - inaczej do XBL się nie podłączysz.
     
  11. rufus1977

    rufus1977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hull
    Walczyłem od niedzieli do dziś i się poddałem.
    Mam zmodowany windows tzn jest powyłączanych wiele usług w tym (chyba) udostepnianie połączenia ,nie mogłem zrobić połaczenia mostkowego.
    Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ,poszedłem do pcworld i kupiłem ten nieszczesny adapter wifi ,m$ zrobił promocje i przy zakupie tego adaptera dostałem pakiet Xbox Live Gold na 12 mcy za jedyne 10Ł.
    Normalnie roczny pakiet kosztuje 30-40Ł
    Dzięki za powyższe rady.
     
  12. Sith[PL]

    Sith[PL] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Próbowałem podłączyć mojego laptopa pod X360 abym kożystał z WiFi.
    Niestety nie powiodło się ;/

    może ktoś mi napisać co źle robie skoro koledze się udało.

    1.Ustawiam na X360 IP,bramki i DNS takie samo jak na laptopie
    2. Podłączam kablem enthernet X360 i laptopa.
    3.Połączenie Lokalne i Połączenie sieci bezprzewodowej zaznaczam i tworze mostek.
    4.Sprawdzam połączenie z XBL i nic ;/

    konsola przeprowadzając test nie może połączyć się z siecią.
    Próbowałem też na innym IP niż na laptopie.

    Mój Ruter to LinkSys WAG200G
    a mój laptop to HP Compaq6720s

    proszę o pomoc :(
     
  13. Aramil

    Aramil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarna Białostocka
    Błąd. Bramka dla X'a to IP twojego komputera, a DNS musisz spisać z routera, ponieważ laptop go nie udostępnia (możesz spróbować jako DNS wpisać sam router, ale to raczej nie zadziała)
     
  14. MM314

    MM314 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    jak sprawdzic dns ?
    uruchom -> cmd.exe -> wpisujesz " ipconfig" szukasz dns'ow
     
  15. Sith[PL]

    Sith[PL] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Próbowałem przez połączenie mostkowe.
    występuje jeden problem.
    przy połączeniu mostkowym nawet Laptop nie może przeglądać www a niby jets połączone.
    w pisałem w CMD ipconfig/all i tam było napisale ze Routing IP Wyłączone.

    czy to ma coś z tym wspólnego ?

    prosze o pomoc

    podobno na majówkę ma być darmo GOLD więc chciałbym sobie pograć :D
     
  16. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    A probowales po prostu udostepnic polaczenie Internetowe konsoli? Bez kombinowania z mostkowaniem obu polaczen?
     
  17. Sith[PL]

    Sith[PL] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    próbowałem udostępnienie sieci bezprzewodowej....
    nic
     
  18. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    A jak to mniej wiecej robiles?
     
  19. Sith[PL]

    Sith[PL] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ustawialem IP Bramki i DNS na x360,
    (IP ustawialem inne a bramka jako IP laptopa)
    podlaczalem laptopa i X360 kablem.
    robilem mostek.
    i tak
    mostek nie laczyl sie z siecia... tzn niby byl polaczony ale na www przez laptopa nie moglem wejsc.
    a przy tescie na X360 to wywalalo plad przy laczeniu z siecia.

    z tym że...
    jak podpinam kabel X360 do laptopa to połączenie sieciowe nie ma łączności..
    mam tam coś poustawiać ?

    napisz krok po kroku co trzeba zrobic i jak to ma wygladac...
     
  20. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    A czy kabel, ktorym chcesz polaczyc konsole z komputerem jest z tzw. przeplotem???

    Co do samego polaczenia to musisz zrobic tak:

    Na polaczeniu lokalnym laptopa ustawiasz IP 10.1.0.1, Maska 255.255.255.0. Zakladam, ze Twoj router rozdaje adresy z klasy 192.168.1.0/24, wiec wykluczymy od razu ta sama adresacje.
    W konsoli mozesz wpisac odpowiednio 10.1.0.2, 255.255.255.0 i brama 10.1.0.1 (czyli Twoj laptop). Mozesz tez sprobowac ustawien auto w konsoli - powinien dostac adres automatycznie. DNS'y mozesz wpisac takie, jakie masz na routerze.

    Teraz musisz udostepnic swoje polaczenie bezprzewodowe, ktorym laptop laczy sie z routerem. W tym celu nalezy wejsc we wlasciwosci tego polaczenia i w zakladce "zaawansowane" zaznaczyc opcje "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera". System zapyta czy aby na pewno chcesz to wlaczyc, oczywiscie dajesz "tak".

    Od tej chwili powinienes miec juz polaczenie z konsoli do Internetu, a co za tym idzie do XBOX Live.
     
  21. Sith[PL]

    Sith[PL] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    moj kabel to cat5e wiec skrosowany.

    zastanawim sie jednak bo jak lacze X360 bezposrednio z ruterem tym kablem to dziala.

    moze to wina NAT ?

    sam nie wiem...
    moglbys zagadac do mnie na GG 4963138 ?
     

Poleć forum