1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

router neti pomocy :(

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez emil1237, Wrzesień 9, 2010.

  1. emil1237

    emil1237 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chełm
    mam router neti mianowicie asmax ar 1004g moze mi ktos powiedziec jak odblokowac w im port ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ziomex2073

    Ziomex2073 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mi sie wydaje ze instalujac oprogramowanie z netii to nie musisz odblokowywać portów... Przynajmniej ja nie odblokowywalem ale ja nie gram przez internet wiec nie wiem jak to jest... Ja tylko ściągam gry i transfer jest dobry w miarę...
     
  4. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    jeżeli niemasz jtag'a to szkoda marnować czasu bo i tak nie pograsz ze względu na ping limit .. BANKOWO będziesz mieć powyżej 30 ms ...
     
  5. marek-osowski1

    marek-osowski1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    porty możesz odblokować tylko u operatora mianowicie NETIi czasem trzeba za to płacić , niestety pamiętam że kiedyś za np stałe ip trzeba było płacić 10zł miesięcznie ździerstwo :mad:
     
  6. feihung

    feihung Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to ja się może podepnę. mam ten sam router (Asmax 1004g) tylko nie od Netii, odblokowałem porty w zakładce NAT, jednak Network Reachable pokazuje na not yet. może ma ktoś pomysł czym może być to spowodowane?
     
  7. stonalodz

    stonalodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łódź
    Ja mam net z netii i nie mam problemu z pingiem, ani z otwarciem portu, po prostu zalogowałem się do swojego routera i sobie pootwierałem te 30000 a zablokowałem sobie porty które używa LIVE.



    Jakbys chciał to podejrzyj to http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Asmax/AR-904G/Xlink_Kai.htm to jest otwarcie portu dla Xlinka ale dla asmax 904, może podobnie u ciebie będzie.

    A tutaj macie wszystkie routery i potem klikacie na nazwę programu dla jakiego chcecie odblokować port http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
     
  8. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    A co ma stałe IP do odblokowywania portów?
    I dlaczego niby porty trzeba odblokować w Netii, skoro jest to usługa ADSL, która domyślnie nie ma zablokowanych? Porty to blokują tylko je*opy z osiedlowych sieci i za odblokowanie jednego, zazwyczaj bardzo wysokiego chcą miesięcznie sporą kasę. Dodatkowo, po sieciach osiedlowych i tak nie pograsz ze względu na słabe serwery i kosmiczne pingi...
    Netia - jak masz ich linię, a nie dzierżawę od TePsy i jesteś stosunkowo blisko serwera, to ping 15-20ms to nie problem. Standardowo poniżej 30ms jest zejść ciężko, wręcz niemożliwe :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum