1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router-nie widzi mi kompa

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Sonval, Wrzesień 22, 2009.

  1. Sonval

    Sonval Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam router TL-WR543G(internet radiówka i kabel wkręcany)podłączyłem kable ethernet router do sieciówki zintegrowanej na płycie głównej(wtedy światełko słabiutko miga od czasu do czasu)a gdy podłącze do karty realteka wogóle nie miga.Próbowałem IP ustawiać na sztywno ale dalej nie działa,pisze tylko "kabel sieciowy jest odłączony".Dodam że router jest napewno sprawny bo podłączyłem go pod xboxa odpaliłem xboxa i światełko zaraz zaczeło mocno świecic i migać(xbox łączy sie nawet z siecią ale nie z internetem).Licze na waszą pomoc tym bardziej że mam ochote tym pieprznąć przez okno.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
    wpinasz kompa pod wan czy pod lan?
     
  4. Sonval

    Sonval Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
    wpinasz pod to jedno z 4 czy to wyszczególnione, z podpisem wan? :p
     
  6. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    pod wan jak i lan poszło by, światełko by się świeciło. Linksysy mają to do tego że wan można wykorzystać jako lan. Nawet jak ma cross kabel jak i zwykły powinno działać. Według mnie coś kabel walnięty.
     
  7. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No dobra jak masz integrę to na co używać tej na PCI? W routerze podłącz pod LAN1 jw WAN wpinasz kabel sieciowy od modemu. Zaloguj się na router i zrób konfiguracje sieci
     
  9. Sonval

    Sonval Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @akir19 no ale o to chodzi że jak wpinam pod LAN\WAN(próbowałem tak i tak) to nie wyskakuje żaden komunikat "kabel sieciowy jest podłączony ani nic" i nie moge zalogować sie na router(próbowałem na Firefoxie i IE)bo gdy wpisuje http://192.168.1.1 to wyskakuje ze nie ma takiej strony.Co do kabla pomyślałem że skoro router xboxa widzi to wina kabla wiec podłączyłem kompa pod router tym kablem od xboxa ale nadal to samo.
    RATUJCIE :/

    P.S na TP-linku powinienem kompa podpinac pod WAN czy LAN :p ?
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    link powinien sie zapalic na kazdym porcie.
    internet powinien byc na lanie. (to zalezy jeszcze w jakim trybie jest ustawiony apek podejrzewam ze ap-client)
     
  11. Sonval

    Sonval Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dodam tylko, że te 2 kart sieciowe to:
    -Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
    a ta zintegrowana z płytą to:
    -INTEL(R) PRO/100 VE NETWORK CONNECTION
    wątpie że to coś da ale jak narazie jestem w ***** więc każdy szczegół sie liczy
     
Wczytywanie...

Poleć forum