1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router podłączanie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Gomezz, Grudzień 2, 2009.

  1. Gomezz

    Gomezz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Witam
    Posiadam router tp-link TD-W8901G.
    http://www.bitcomputer.pl/imagebank/tp-linktd-w8901g54mwirelessadsl2+router.jpg
    I modem motorolla multimedia.
    http://mosaic.cnfolio.com/uploads/M528Coursework2008A101/motorola_sb5100.gif

    Mam problem zpodłączaniem kabli..
    Podłączam wszystko jak piszą i wogle na modemie znika pomarańczowa lampka(nie pali się).
    A neta niema..

    Pomoże ktoś?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    podłącz neta bezpośrednio do routera i go skonfiguruj wg instrukcji
     
  4. Gomezz

    Gomezz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    podłącz internet bezpośrednio do routera bo model Ci nie rozdzieli łącza

    internet => router => komp
    _______________=> X360
     
  6. Gomezz

    Gomezz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no i dobrze podlaczasz.
    neta masz skad??? moze masz w modemie blokade na maca peceta.
    sklonuj adres mac do rutera


    ps pabloo - nie moze podlaczysz bezposrednio do routera bo inetrnet ma z kalblowki po koncentryku
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ok nie wiedziałem ;) Nie znam się jaki model do czego ;) U mnie poszło tak ;) W takim razie sorry za błędne info :)


    DOWN:

    Pisałeś, że motorolla multimedia a nie że net z multimedii :)
     
  9. Gomezz

    Gomezz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    neta jak pisałem z multimedi.
    Lecz czy dobrze że nie pali się lampka pc/Acitvity (pomarańczowa) jak podłączam modem pod router?

    Gdybym wiedział gdzie mam wkleić maca.
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    gomez - ten tp link sie nie nada on jest do neostrady :(
     
  11. Gomezz

    Gomezz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Nieda się? A w google z 10 osób znalazłem którzy go podłączyli i jak cytuje "śmiga".
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    do multimedi na liniach tepsy czyli telefonicznych

    ty masz kalblowke....
     
  13. Gomezz

    Gomezz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    kablówke ta
    Mam tv razem + net 2mb.
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to musisz miec router dsl a nie adsl
     
  15. Gomezz

    Gomezz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Ale co?
    Ja nie korzystam z telefonu domowego.
    Internet mi normalnie chodzi na kompie i na lapku, lecz zakupiłem owy router dzisiaj mi przylazł i chciałbym go podłączyć pod kompa.. By działał zarówno komp jak inne urządzania np. xbox 360 ^^.
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie podlaczysz tego routera pod ten modem.

    ten modem jest z wejsciem rj-11 czyli z telefonicznym czyli ADSL
    ty potrzebujesz z wejsciem rj-45 czyli z sieciowym czyli DSL

    KAPITO????
     
Wczytywanie...

Poleć forum