1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router problem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piotruczelli10, Grudzień 18, 2011.

  1. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Xbox live problem.

    Mam router TP-LINKWR340G i internet radiowy router mam podpięty do neta wszystko działa w xboxie 360 slim w konfiguracji sieci mam wszystko dobrze ustawione bramki,Ip,itd.Router mam skonfigurowany na dynamiczny adres IP jednak gdy prubuje się połączyć z bezprzewodową siecią wyskakuje błąd (Nie jest możliwe połączenie z tego statycznego adresu IP) co jeszcze mam zrobić.
    Drugie moje pytanie czy moge kupić kabel RJ-45 i podłączyć go do xboxa i routera chyba wtedy będzie śmigać bez problemów tak sądze odpowiedzcie mi proszę ???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Mój kabel w zestawie z routerem jest za krótki.
     
  4. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Mam taki sam router, a konsolę podpiętą kablem ;)
    Działa bez problemów, xbox automatycznie pobrał ustawienia.

    Sent from my U20i using Tapatalk
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ile masz lat 10 ?

    http://xboxforum.pl/online-f56/problem-z-routerem-114210.html#post904506
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/problem-z-routerem-net-radiowy-113966.html#post903079

    Ile razy mozna pisac to samo, nie potrafisz wcale ustawic routera, tlumaczylem ci ja i inni ale ty dalej nic, wezwij informatyka lub techników od firmy ktora daje ci neta, nie zakładaj co chwile tego samego tematu jak papuga
     
  6. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Po pierwsze mam 14 lat.
    Po drugie nie umiem ustawić routera tak sądzisz akurat wszystko zrobiłem co należało ale jak widać to nie pomogło.
    A po trzecie mówisz ,że zakładam temat co chwile bo proszę o kolejną rade a wy mnie z tym problemem sami zostawiacie.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to sie nie wiele pomyliłem, to pokaz screena z ustawień routera jak twierdzisz ze dobrze ustawiłeś
    Co do tematu to nie prosisz o kolejna tylko taką samą rade bo nadal masz problem z netem
     
  8. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Jedną rzecz nie zrobiłem ktoś (chyba ty tak myśle albo ten gnoyek) kazał mi zmienić IP z 192.168.0.1 (ja takie mam) na 192.168.2.1 ,gdy tak zrobiłem net się wyłączył a co do pytania nie wiem jak screenshota zrobić.
     
  9. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    to jak nie wiesz jak screen zrobic to jak chcesz router ustawic? zawolaj kogos kto sie na tym zna i zrobi to bez problemu, wogole to po co ustawiasz jakies adresy, w xboxie ustawia sie na wyszukiwanie automatyczne i nie ma problemu zadnego, po co kombinowac
     
  10. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    bo zmieniales zapewne na tym roterze co odbiera net a nie na nowym .ty nic nie rozomiesz i nie masz pojecia o ustawieniach, moja rada dla ciebie PODLACZ ZASILACZ OD ROUTERA I WCISNIJ POWER . po twoich postach mysle ze to jest twoj problem z routerem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum