1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router przerywa połączenie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Mnih, Styczeń 12, 2012.

  1. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jak w temacie. resetuję go kilka razy dziennie, odłączam i podłączam od prądu, jak jest gorący to zostawiam go tak długo aż nie dojdzie do siebie. i tak to wszytko gówno daje, bo po 30 min znów rozrywa połączenie. jakieś pomysły? próbowałem na niego wejśc przez przeglądarke, ale hasło i login poszły w niepamięc, i nie da rady ich odzyskac. wiem, ze zabezpieczenie to WPA, ktore są chyba najłatwiejsze do złamania, więc jakby ktoś mi pokolei powiedział co mam robic aby się włamac do mojego routera po czym co ustawic zeby nie przerywało połączenia to by było super. pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Jaki router?

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  4. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    szczerze to nie mam pojęcia, ale pod routerem jest napisane: DRG (milion numerków) by Pirelli cośtam. napisz które numerki mam podac, jeśli to ważne
     
  5. finer

    finer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przytrzymaj przycisk reset przez ok. 30 sekund. Potem skonfiguruj go ponownie. Przywróci go to do ustawień fabrycznych
     
  6. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    czyli przywroci to login i haslo, ktore jest podane w instrukcji tak? jak go skonfigurowac?
     
  7. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    a nie masz może jakiś kabli od routera odizolowanych, np. takich co idą od gniazdka tel?
     
  8. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    nie z kablami wszystko gra ;)
     
  9. johny009

    johny009 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jaki dostawca internetu?
    Sprawdz spod pc ping czy czasem nie przerywa u dostawcy. Cmd -> ping -t google.pl

    Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk
     
  10. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Google mówi że ten Pirelli to jakiś shit od netii. Coś jak livebox od tepsy.
    Zaczynamy od guzika reset, przywracamy ustawienia fabryczne, podłączamy go kablem ethernetowym z kompem, poprzez przeglądarkę wchodzimy w menu routera i ustawiamy wszystko od nowa. Lepszym rozwiązaniem było by kupić router jakiejś normalnej (renomowanej) firmy.

    Są 2 modele, instrukcje do nich:
    http://www.netia.pl/files/pomoc/pomoc_pliki/pirelli.drg.a125g.pdf
    http://www.netia.pl/files/pomoc/pomoc_pliki/podrecznik.uzytkownika.modem.pirelli.drg.a223g.pdf
     
  11. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
  12. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    http://www.netia.pl/files/pomoc/pomoc_pliki/pirelli.drg.a125g.pdf
    Prościej się już nie da.
    Jest to instrukcja do tańszego modelu ale zakładam że menu i ustawienia mają takie same.
    Najlepiej dać reset (guzik RST z tyłu routera wciskany długopisem i trzymamy kilka sekund) i ustawić go od nowa. Zanim przywrócisz ustawienia fabryczne przygotuj sobie login i hasło z umowy bo wszystko co było w nim zapisane po resecie zniknie na wieki.
     
  13. johny009

    johny009 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie rozumiem dlaczego przyczyny z gory szukasz w urzadzeniu, pisalem wyzej czy ping jest ok... Wiec znajdz przyczyne a nie chcesz grzebac w routerze

    Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum