1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router Thomson-TWG850-4U błąd DNS

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rudolfinio, Grudzień 10, 2012.

  1. Rudolfinio

    Rudolfinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pabianice
    Witam wszystkich, posiadam Internet jak w temacie UPC plus router thomsona . Xbox fat czerwiec 2008. Po nastu nieudanych podejsciach podpiecia sie do sieci zwracam sie do kolegow, ktorym udalo sie wygrac z tym routerem POMOCY . Konsola ciagle wywala zly DNS. Troche poczytalem na ten temat ,ale poddalem sie.Prosze o pomoc i poydrawiam. Sorki za brak niektorych liter cos nie tak robie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Konfigurowałeś sam ten router? Przydzielasz dynamicznie IP i DNS? Router widzi xboxa?
     
    1 osoba to lubi.
  4. Rudolfinio

    Rudolfinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pabianice
    Router konfigurowal kolo z upc . Dynamiczne IP I DNS jest przydzielane. Xbox na automacie pobiera IP i DNS a mimo to podczas testu ciagly brak DNS , Konsole polaczylem bezposrednio do routera , ale nic to nie dalo.
     
  5. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Na pewno dobry kablem podłączyłeś? Może to kabel LAN ? Nie masz poblokowanych żadnych portów? Ja bym nie ufał tym z UPC. Jeśli masz kogoś znajomego, to niech on to ogarnie.
     
  6. Rudolfinio

    Rudolfinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pabianice
    A jest może ktoś , kto odblokował porty w tym routerze. Jak się do tych portów zabrać bo mimo wieku i doświadczenia nie ogarniam tego.Dzięki Paxmack za próby pomocy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum