1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router WIFI

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez YokaPL, Marzec 17, 2013.

  1. YokaPL

    YokaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam chce zakupic jakis router z Wifi ktory laczyl by sie z glownym routerem bo caigniecie kabla przez caly dom troche wkurza :p Wiec mam takie zapytanie jaki router polecacie jakiej firmy z jaka funkcja ma byc ten router bo pelno jest teg ow klepach na allegro z jakimis funkcjami AP i czyms tam i ktory by wystarczyl 150mb/s czy juz lepiej dolozyc i kupic 300mb/s zeby lagow nei bylo podczas grania na multi na xbl.Pozdrawiam :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Router WIFI

    Idź w kabel, wifi nie jest dobre.

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  4. YokaPL

    YokaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bydgoszcz
    nie bede puszczal kabla przez caly dom :p xboxa mam u gory w pokoju a glowny router na dole przy kompie.
     
  5. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    masz już router to po *** Ci kolejny

    EDIT: tak to jo ...teraz rozumiem nie trza było tak od razu ;)
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Router WIFI

    W każdym razie szukaj routera z funkcją client.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. YokaPL

    YokaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bydgoszcz
    maxankazuya mam router ale to jest glowny nie moge go przeneisc na gore bo jes podlaczony pod gniazdko od telefonu a xboxa mam bez wifi bo to fat rozumeisz i dla mnei niewygodne jest miec kabla przez pol domu wiec che jakis routerek z wifi ktory by mi to ulatwil.
     
  8. adamk4

    adamk4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stalowa Wola
    Grałem przez wi fi to non stop mnie wyrzucało z gry lub zrywało połączenie. Kupiłem 10 m RJ-45 i problem zniknął. Wi fi jest beznadziejne.
     
  9. YokaPL

    YokaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Rozumiem ale moje pytanie bylo czy polecacie jakis router z wifi a nie czy wifi jest dobre czy nie :p dobra wiem juz ze router z funkcja client musze miec jakies firmy polecacie bo dosc duzo roznych firm jest.
     
  10. pinox

    pinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    G-dz
    Ja mam po wi-fi TP-LINK TL-WR743ND a kablem do xboxa i TV i jakoś śmigam po live jeszcze ani razu mnie nie rozłączyło. Jestem osobiście zadowolony.
     
  11. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
    Chciałem się dołączyć do tematu mam nadzieję że nie zostanę wyklęty !!
    Mam internet (fajnie że :) ) wszystko mam podłączone przez wifi komp stacjonarny , laptop , tv oraz xboxa. Po wifi mam w teście prędkości internetu na lapku (karta przepustowość 54Mb/s) około 25Mb/s wydaje mi się że na xboxie będzie podobnie (nie wiem jak sprawdzić w xie jaka jest prędkość ) a ogólnie mam 60Mb/s więc dodam jeszcze że w ixie nie zrywa mi połączenia gry się nie lagują (wieszaja nie chodzą klatkami) jak gram w multi a ping w grniacach czy to przez wifi czy też kabel na lapku skacze od 12-17 więc ok. Ale do czego zmierzam czy jest sens podpinać ixa kablem i czy da to coś lepszego jeśłi po kablu ix dostanie 60Mb/s. Albo może inaczej jaka prędkość jest minimalna do gier na ixie. Zamieszałem ale mam nadzieję że da się to jakoś zrozumieć . Pozdrawiam
     
  12. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Ja uzywam zabytkowego już Edimaxa BR-6204. I nie ma problemu :)



    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  13. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ale o co chodzi bo nie ogarniam ? Skoro Ci nie klatkuje , nie laguje i nie zrywa połączenia to po co chcesz kombinować? Gry nie pobiorą Ci się z live'a szybciej bo prędkość pobierania jest ograniczona przez serwery MS. Gra też szybciej nie będzie chodziła itd... A wracając do pytania to 1Mb/s spokojnie wystarczy.
     
  14. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Dokladnie 1mb/s starczy

    Wysłane z mojego MID08 za pomocą Tapatalk
     
  15. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Najtańsza opcja to TP-LINK 740N + wgrany soft Gargoyle ze strony producenta, skonfigurowanie go jako client wifi. W oryginale soft nie ma klienta WiFi, a jest to najtańsza opcja, w której soft da się zmienić na powyższy, plus routery te są ogólnodostępne. Na a...gro około 50 zł, w sklepach komp. 60-80 zł. Zmiana softu i konfiguracja trwa jakieś 4 minuty jak nie mniej :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum