1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router WR340G tp link

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez corey666, Luty 24, 2011.

  1. corey666

    corey666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem ze zmianą MTU, mieszkam w akademiku i internet mamy poprzez logowanie, czyli w routerze mamy sklonowany mac i wprowadzony login i hasło.W domu mam dlink i działa bezproblemu xbox live. A tutaj ciągle ten błąd, chociaż w ustawieniach routera jest 1480 czyli default.Próbowałem wiele kombinacji i nic nie działa.Czytam tutaj na forum, że ludzie nie mają problemu z tym routerem.Dzisiaj pożyczyłem od kumpla taki sam i jemu działał, a tutaj nie działa.Pomóżcie, bo jestem pewien, że lepszy router by rozwiązał sprawę, ale nie chce marnować kasy tylko dlatego.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    na zadnym nie będzie działał. administrator sieci musiałby dopisać MAC adres konsoli do sieci i dopiero wtedy X będzie miał dostęp do sieci w akademiku.
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale co ci nie dziala ?
    MTU zmienia sie na nizszy tzn 1492 np gdy laczysz sie z laczem ADSL w taki sposob Router --> samodzielny modem adsl (np router w trybie bridge) --> internet

    I nie zaleca sie zmiany MTU na niższy niz 1492

    A ten twoj blad to raczej jest spowodowany portami masz je zablokowane, musisz przekierowac porty 88 i 3074 ale to duzo ci nie da bo dalej i tak laczysz sie z routerem czy tez serwerem uczelni i tam porty sa zablokowane
     
  5. corey666

    corey666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Porty odblokowalem u admina i blad wyskakuje tylko z mtu, przy tescie dochodzi do internet czyli porty działają prawidłowo.Router teraz działa jak zwykły z dynamicznym ip podłaczamy się przez wifi z byle jakiego komputera i przez kabel też działa bez żadnego wprowadzania maca.
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale xbox wymaga MTU wiekszego niz 1365 i powinien dzialac, zmien MTU na 1500 lub zresetuj router i ustaw ponownie skoro na bliźniaczym dziala
     
  7. corey666

    corey666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Maksymalne jakie mogę ustawić to 1492
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W takim razie zresetuj router i ustaw ponownie ale przed tym zobacz czy firmware i wersja sprzetowa obu routerow byly takie same
     
  9. corey666

    corey666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    były różne, ale do tamtego nie zmieniajac ustawien poprostu wpisalem login ppoe i sklonowalem mac i też nie działoło
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A troche zle zrozumialem twoja wypowiedz z pierwszego posta, wyglada na to ze wina lezy po stronie admina skoro na innym routerze jest to samo, a jak wyglada TTL u ciebie ?

    Wpisz na pc w wierszu polecen ping www.google.pl i jaka masz wartosc TTL ?
     
  11. corey666

    corey666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    wiec jest ok, idz do admina i zapytaj jak u niego mtu wyglada
     
  13. corey666

    corey666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    byłem u niego i pytałem o Mtu i mówił, że w ademiku z nim jest wszystko w porządku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum