1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

router

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez majstersztyk, Grudzień 10, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. majstersztyk

    majstersztyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    Witam jutro chce iść kopic router żeby podłączyć iksa do neta wiec mam parę pytań

    -mam radiówkę wiec jaki router musi być? jakieś propozycje mogą być do allegro linki

    - iksa mam w innym pokoju niż kompa wiec jak najlepiej byłoby to razem ze sobą podłączyć ( router mieć w pokoju gdzie komp i przeciągnąć to kablem Ethernet do iksa nie wiem nie znam się na tym kompletnie )

    - i czy to wszystko wystarczy czy coś jeszcze będę musiał zakupić
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zapytaj tego od kogo masz neta
    oni ci dobiora
     
  4. majstersztyk

    majstersztyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    przyjedzie i za samo sprawdzenie mi skasuje $ a na router i kable mam około 150zł wiec może jakoś doradzicie
     
  5. majstersztyk

    majstersztyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
  6. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Kazdy markowy router bedzie ok ;)
     
  7. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    musisz miec router z trybem pracy WISP, tak by kablowo podzielic net radiowy. lub najlepiej 2 urzadzenia. 1) zwykly najtanszy AP do ktorego podlaczasz antene i ustawiasz jako APklient. Nastepnie laczysz do drugiego routera do portu WAN i tam juz normalnie mozesz dzielic internet po kablu i wifi.

    jako router (ten drugi) polecam ovislinka wl1600gl + soft tomato.
     
  8. majstersztyk

    majstersztyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    shibby20 to ten co dałem do niego link to zły? czy może on sam wystarczy?
     
  9. Dixon37

    Dixon37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Wystarczy.
     
  10. majstersztyk

    majstersztyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    czyli tak kabel od radiówki przykręcam to routera od routera do iksa i kompa ale w kapie nie mam przy karcie sieciowej wejścia ethernet to wejście jest położone wyżej kolo USB wiec będzie działać?
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak sie nie znacie to sie nie wypowiadajcie
    ten co podal majstersztyk jest do neostrady. nie nada sie

    jesli masz klasyczna radiowke tzn kabel wkręcany do karty w komputerze to potrzebujesz 1 rouetra pracujacego w trybie WISP jak napisal shibby (ktory bedzie odbierał sygnał po radiu) i drugie urządzenie (np najprostszy switch jesli chcesz miec po kablu albo najprostszy sam Ap jesli po WIFI)

    Wystarczy jeden router jesli ma wbudowany w sobie switch 4 portowy

    np ten
    http://www.allegro.pl/item837960528_access_point_ovislink_wl_5460_5460ap_v2_promocja.html
     
  12. majstersztyk

    majstersztyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    a może jakieś linki do tego lepiej gdybyś podał no i żeby zmieściło się tak w 170zł
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  14. majstersztyk

    majstersztyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    sorki nie zauważyłem czyli router mam a to drugie urządzenie co mówiłeś?
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ten ruter ma 2 wyjscia lan
    wiec w urzedzenia (xbox i pc) podlaczysz

    jak chcesz miec wiecej to potrzebny ci switch lub AP
     
  16. majstersztyk

    majstersztyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    aha czyli po prostu wkręcam neta i przez złącza prowadzę do kompa i iksa ale tak jak mówiłem moja karta sieciowa ma tylko to wejście wkręcane a do etherneta jest wyżej kolo USB wiec zadziała?
     
  17. artiszarik

    artiszarik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie każdy wie o co chodzi. AP- Access Point ;D Switch, to rozdzielnik wyjść ethernet ;D Tak dla ścisłości, by nie było porozumień.
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jeszcze trzeba to skonfigurować:) a to to juz chyba tylko ci panowie ktorzy ci net zakładali
     
  19. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    taki bedzie dobry

    AWB-NET: sieci bezprzewodowe, OvisLink, TP-LINK, WiFi, MikroTik[ex_path]=4&pg_[desc]=+DESC&pg_[search]=wsz%EAdzie&pg_[rlista]=3&modex=pprodukt&T[id]=328

    ma wisp i 4 portowy switch. konfiguracja dosc prosta. tryb ustawiasz na wisp, WAN na dhcp. konfigurujesz wireless zgodnie ze swoim providerem czyli SSID, kanal i szyfrowanie. pozniej site surway, szukasz siec providera i connect. powinno dzialac.
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    na bank maja jeszcze PPPOE (nie widziałem radiowki ktora by nie miala PPPOE)

    reasumujac watpie zeby chlopak sam sobie poradzil
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum