1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Router

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Marinox, Marzec 13, 2010.

  1. Marinox

    Marinox Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Chciałbym prosić o radę. Poszukuje taniego dobrego routera do połączenia konsoli oraz kompa do internetu. I czy trzeba będzie oprócz routera kupić jakiś kabel?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No kabel sieciowy jak chcesz to wszystko podłączyć;). Tyle metrów ile będziesz potrzebował
     
  4. Marinox

    Marinox Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jaki dokładnie kabel i poproszę o pomoc w wyborze routera.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Router musisz wybrać sam w zależności od swojego dostawcy internetowego.

    Co do przewodu kabel sieciowy prosty(zwykły) Rj-45
     
  6. Marinox

    Marinox Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam Neostradę TP 1mb więc jaki kupić router i dokładnie jaki kabel.
     
  7. sadek18

    sadek18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Leszno
  8. Basteczeq

    Basteczeq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Ja polecam Router pentagram cerberus, bardzo dobry i 5 lat gwarancji
     
  9. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
  10. Basteczeq

    Basteczeq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
  11. bil

    bil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Knurów
    a jaki jet dobry Router do internetu z tv kablówki
     
  12. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja Ci mogę polecić mój router. Pentagram Cerebrus P6331-4A cena to ok 150 zł. Ma ADSL, Wifi i ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony, możesz mieć neta bezprzewodowo po całym domu i nawet na podwórku :)
    EDIT: TP-LINK'ów bardzo nie polecam, najtańsze i najgorsze routery, lepiej dołożyć te 5 dyszek i mieć coś porządnego.
     
  13. Loowoo

    Loowoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Internet z UPC czy inne takiego typu to tzw. DSL, Neostrada Netia itd. to ADSL

    Zalezy jaki budzet masz, mozna kupic za 80 a za 200, zalezy czy Wifi itd. potrzebne.



    Roznice miedzy tymi Routerami jest taka ze:

    Do DSL podpinasz Kabel RJ45 z Modemu do Routera ktory potem rozdziela sygnal na wieksza ilosc sprzetu. (modem laczy sie nie router chyba ze ma taka opcje ale to trzeba np. w UPC zarejestrowac aby Modem z routera chodzil bo inaczej sie nie polaczy)

    Router ADSL polega na tym ze wkladasz kabel telefoniczny konfigurujesz go na dostawce internetowego zapisujesz mu password a on potem laczy sie i rozdziela.
     
Wczytywanie...

Poleć forum