1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Routery i problem z zagraniem w FIFE 13

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez baranek1993, Listopad 3, 2012.

  1. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    Witajcie, udało mi się ostatnio namówić kolegę, żeby kupił xbox'a bo fajna promocja w Saturnie jest. Chcieliśmy zagrać w pierwszy dzień przeciwko sobie w FIFE 13, ale nie mogliśmy się połączyć ze sobą.

    Kolega jest z tej samej sieci co ja (jeśli chodzi o dostawcę internetu), oraz posiada router zupełnie tak samo jak ja.
    Problem polega właśnie na czymś z siecią.
    Dla sprawdzenie, wziąłem ostatnio xbox'a do niego dołączyłem do jego sieci bezprzewodowej, no i normalnie się połączyliśmy. Wróciłem do siebie zalogowałem się na swój router i dalej nie możemy się połączyć. Wie ktoś co musimy skonfigurować ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    a golda macie wykupionego?
     
  4. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
  5. damianwroc

    damianwroc Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    365
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jaki macie NAT? Otwarty czy ograniczony?
     
  6. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    Szczerze powiedziawszy i bezwstydu nie wiem jak to sprawdzić.
     
  7. kamileKSP

    kamileKSP Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Jak się jest w menu fify to tam, gdzie jest okienko Football Club to będzie napisane poziom firewall czy jakoś tak. Ja mam niski :D i nigdy nie mam problemów z łącznością.
     
  8. damianwroc

    damianwroc Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    365
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ustawienia->system->ustawienia sieci->sieć ?->przetestuj połączenie z xbox live i jeśli będzie coś nie tak to wyskoczy ostrzeżenie->więcej informacji i będzie napisane błąd NAT
     
  9. baranek1993

    baranek1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Brzeg Dolny
    W fifie pokazuje mi średni poziom firewall
    A na xboxie pisz, że mam umiarkowane ustawienia NAT..

    Ktoś wie jak się tego pozbyć? Bo według porady nalęży odłączyc zasilanie routera na 30 sekund
     
Wczytywanie...

Poleć forum