1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Roz. 1680 x 1050, jaki obraz będzie w xboxie?

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez wasil23oki, Marzec 4, 2013.

  1. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    Panowie witam. Na samym wstepię chciałbym zaznaczyć że temat dotyczy monitora. W domu mam Acera 24 cale, z HDMI Full HD, i tu sprawa wygląda świetnie, obraz czysty jak igiełka w roz 1080p. Teraz gdy jest w akademiku chciałbym sprawić sobie drugi monitor, bo tamtego braciom nie zabiorę. Fundusze nie są jednak zbyt pokaźne, chcę kupić coś co ma 22/23 cale (używane), są to monitory bez hdmi, i obsługują rozdzielczość 1680 x 1050. Jak z obrazem na nich?, jaka jest różnica między taką rozdzelczością a 720p czy 1080p? Np. takie coś : Rewelacyjny 22" LG Flatron L227WT (3059321194) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Będę wdzięczny za każdą opinię.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bywaniewasko

    bywaniewasko Banned

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    68
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wszystko zalezy od kabla... ja gralem kiedys na markowym kablu na monitorze w takiej rozdzialce i jakosc byla bardzo bardzo dobra;p
     
  4. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
  5. bywaniewasko

    bywaniewasko Banned

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    68
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    szczerze mowiac na tym kablu moze to nie zaciekawie wygladac... ale niech sie wypowie ktos kto na takim gral ja gralem na big benie za okolo 100zl
     
  6. DamiannPL

    DamiannPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Monachium
    No by was ..... pop pierwsze daj sobie spokój z jakimiś chińskim podróbami .... po drugie masz wejście DVI czyli.... Kabel HDMI do Konsoli przejsciowka HDMI DVI i jedziesz :) gdzieś był temat jak dokładnie to podłączyć

    Obsługiwane rodzielczości : D2<480i/480p> , D3<720i/720p> , D4<1080i/1080p> HAHAHAHAHAHA :D
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Panowie, bez przesady, sam grałem długo na monitorku samsung SyncMaster 226BW - 22' charakteryzujące jest w nim odświeżanie - 2ms , ale nie o tym mowa,
    monitor ten ma max rozdziałkę 1680x1050 , Box'a miałem podłączonego kablem VGA i obraz był bardzo dobry, teraz już nie jestem w stanie powiedzieć
    jak wielka jest różnica między vga a hdmi, na pewno jakaś jest :) . Nie zapominajcie jednak, że większość gier na X'a nie obsługuje FULL HD , a HD READY właśnie (1280x720)
     
  8. banannba12

    banannba12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    153
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja mam pytanko, otoz mam monitor bodajze 22 cale lg, hdmi, rozdzielczosc optymalna to 1650x1050 ale wtedy mam na dole i gorze czarne pasy, ustawilem wiec rozdzielczosc 1280x720 (hd ready tak?) grafika wydaje sie byc w porzadku jest ladna tylko teraz nie wiem czy ta rozdzielczosc i tak jest gorsza od optymalnej, i czy trace cos na jakosci poprzed ustawienie mniejszej rozdzielczosci niz optymalna?
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Rozdziałka 1650x1050 to format 16/10 , a gry są w 16/9 - dlatego masz małe marginesy na dole i na górze ekranu, zostaw tą rozdziałkę co ustawiłeś, nic nie tracisz, bo jak już pisałem wcześniej prawie wszystkie gry na X'a są w HDREADY a nie w FULL HD
     
    1 osoba to lubi.
  10. banannba12

    banannba12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    153
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1280x720 moge ustawic gdy wylacze wyswietl wykryte ustawienia (tak w ogole czy ta opcja duzo zmienia?) gdy mam wlaczona ta opcje to mam rozdzielczosc 1280x1024, gdy mam ustawiona ta druga rozdzielczosc jest wlaczone jakies skalowanie lub inne ****rele ktore moga spowalniac gre?
     
Wczytywanie...

Poleć forum