1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozdzielczość... Jetem w tym zielony

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez sloniu, Grudzień 22, 2008.

  1. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Cze,
    Mam monitor 22" z rozdziałką natywną 1680x1050 i :p xboxa :). Mam go podłączonego VGA do monitora. Mam rozdziałki komputerowe, i wybieram sobie od 800x600 do 1920x1080:DD. :(Nie wiem na jakiej będzie najlepsza jakość. :/. Na 1920x1080 jest jakby "mniej" antyaliasingu. Mam więcej rowków.:confused: A na 1680x1050 mam paski na dole i u góry. Moze XXXx720? Nie wiem... Pomóżcie.
    I jaki poziom referencji ustawić?
    :confused:

    Pozdro!:confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jestem za 1680x1050 czyli paski (16:10). Jest to natywna rozdzielczość monitora więc obraz powinien prezentować się najlepiej.
     
  4. Brouli

    Brouli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja mam jakąś mniejszą rozdzielczość na takim monitorze, nestety nie mam teraz możliwości sprawdzenia jaką, wiem że nei ma pasków ani nic nie wychodzi poza obraz, gra się przyjemnie
     
  5. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest dla mnie bardzo śmieszne pytanie, ustaw taką roździelczość jaka najbardziej Ci opdowiada, jeden będzie wolał duży obraz z ząbkami a drugi z paskami ale bez ząbków, to tak jakbyś prosił kogoś o wybór koloru samochodu:) A poziom referencji mam ustawion na rozszerzony bo na innych mam czerń słabą.
     
  6. czl3kx

    czl3kx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    suchy69 A co ja mam zrobić jak mam ząbki i paski ale mam konsole podłączona prze HDMI do TV LCD Samsung LE26R71B i mam to i przy 720p i przy 1080i prosze o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A sprawdzałeś czy ten problem występuje na Component lub VGA(jeśli obsługuje to TV)
     
  8. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    Ja się przyczepie do tematu. Otóż ja gram na TV Philips z natywną rozdzielczością 1680x1050. Wszystko fajnie tyle że w ustawieniach obrazu nie znalazłem tej rozdziałki. Ani przy podłączeniu przez HDMI, ani przy composite. Co trzeba zrobić by ustawić tą rozdziałke?
     
  9. Harz

    Harz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to i ja się podczepię. Mam monitor 17" no i gdzieś wyczytałem, że najlepiej rozdzialkę 1280:1050 no i Assasin's Creed w tej rozdziałce to cud, miód i orzeszki ^^ ,ale GTAIV, czy Fable nie bardzo =/ Od czego to zależy?
     
  10. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    Już znalazłem. Wziąłem ustawienia optymalne i 1680x1050 wskoczyło samo. Jest ogromna różnica. Zwłaszcza w GTA IV.
     
  11. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    do Vookash - w opcjach ekranu nie będzie napisane 1680x1050 tylko to sie nazywa rozdzielczosc optymalna, oczywiscie dostepna po wgraniu NXE, do czl3kx - jakichś tam ząbków to zawsze sie dopatrzysz mniejszych czy wiekszych taki urok lcd, twój monitor ma nietypową rozdzialke 1366x768 nie jest to ani 720p ani 1080i a NXE dorzucił wsparcie dla 1440x900 oraz 1680x1050, najlepiej jakby wypowiedział się ktoś kto ma monitor z taką rodzialka, jesli tak Ci przeszkadzaja pasy mozesz sprobowac uzyc opcji rozciagania bo pewnie masz w tv ale ja raczej bym zostal przy ustawieniu 720p z pasami, ale zawsze mozesz poczekac az ktos inny sie wypowie:)
     
  12. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja ma 1280x720-->720P i mam dopasowanie do ekranu ;) Teraz gram w 1920x1080 bo mi dopasował elegancko do ekranu i jest lepiej. Ale i tak podłączyłem do grundiga 35" kineskop 4:3 i jest piękne GTA!! ZERO ZĄbków :) W wakacja TV 32" :p
     
  13. Bertas

    Bertas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżli monitor/TV wyświetla ładnie obraz w 720p(telewizory z reguły ładnie, a w przypadku monitorów ważna jest interpolacja) to ie ma sensu ustawiac większych rozdziałek.Prawie wszystkie gry na X360 są w 720p(w każdym razie bliżej tej rozdziałki).Oczywiście do wyboru są inne, większe parametry ale nie będzie to już wyświelanie natywne dla danej gry.Ząbków zawsze się można dopatrzeć.
     
  14. czl3kx

    czl3kx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do #offtopic ten problem występuje na Component też a VGA czyli chodzi tak jak do monitorów to obsługuje ale ja go nie posiadam :(
     
  15. czl3kx

    czl3kx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do #offtopic ten problem występuje na Component też a VGA czyli chodzi tak jak do monitorów to obsługuje ale ja go nie posiadam
     
  16. czl3kx

    czl3kx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ten problem występuje na Component też a VGA czyli chodzi tak jak do monitorów to obsługuje ale ja go nie posiadam to do offtopic
     
  17. czl3kx

    czl3kx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorki ale się zamotałem strasznie kompromitacja hehe :)
     
  18. czl3kx

    czl3kx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do suchy69 : Chodzi mi o tą poświatę i "zęby" głównie co jest pokazane na zdjęciu strzałka mam tak w każdej grze bez wyjątków ja mam jak mówiłem konsole podłączona prze HDMI do TV LCD Samsung LE26R71B "HD ready" Mam rozdzielczość ustawiona w konsoli 720p format ekranu panoramiczny poziomy referencji średnie choć słyszałem ze ta opcja i tak nic nie daje i zakres kolorów HDMI to sam nie byłem pewien i zrobiłem Automatycznie Proszę o pomoc . Mam pytanie jeszcze jedno co do tych aktualizacji do gier jak się jest zalogowany do Xbox LIVE co one w sumie dają czy warto je robić no i co do odświeżenia HDD czyli wchodząc do ustawienia systemowego , do pamięć i naciskając Y wejść do opcji urządzenia i wklepując kombinacje (X X/LB RB/X X)konsola proponuje konserwacje urządzeń pamięci masowej czy też warto to robić co to daje no i co do tego nowego NXE jak się podłączyłem przez konsole do Xbox LIVE zaoferowano mi aktualizacje i zainstalowano "GO" czy to już mam pełna wersje czy jednak trzeba zrobić zakup w sklepie ? Pytam bo nie moge w NXE nie moge znaleźć zadnego wsparcie dla 1440x900 oraz 1680x1050 a opcji rozciagania. Czekam na odpowiedź i z góry dziękuje pozdrawiam.
    Link do zdjecia :
    http://img154.imageshack.us/img154/3563/p10230563qg.jpg
     
  19. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    bo tylko kablami VGA i HDMI-DVI masz rozdziałki komputerowe np. 1680x1050 :) TV mają 480P,720p 1080 i,p
     
  20. czl3kx

    czl3kx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli co proponował byś mi zmienić kabel (szczerze :p) jeśli tak to proszę o linka :)
     
  21. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hola hola :p! Ale masz TV LCD Samsung LE26R71B "HD ready". On nie ma raczej DVI ani VGA... Używasz HDMI, to powinno być ok. Ale nie wiem, bo nie mam TV :p A za ile kabel?
     
Wczytywanie...

Poleć forum