1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozdzielczość pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Darkoo19, Lipiec 6, 2010.

  1. Darkoo19

    Darkoo19 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam!
    Posiadam taki telewizor Telewizor LCD Grundig 32 LXW 82-8600 DL i xboxa 360 elite. Gdy podłączam konsole kablem COMPONENT to uzyskuje max rozdzielczość 1080i. A przez kabel HDMI tylko 480p. Dlaczego tak jest, czy na kablu HD nie powinna być większa rozdzielczość?
    Jeśli używam kabla COMPONENT to włączać roz. 720p czy 1080i ?? pomóżcie ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Podlacz przez HDMI (lepsza jakosc), nastepnie w ustawieniach obrazu zmien rozdzielczosc na 1366x768
     
  4. Darkoo19

    Darkoo19 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale chodzi Ci o ustawienia telewizora ??
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ustawienia konsoli.
     
  6. Darkoo19

    Darkoo19 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie mam pojęcia gdzie w konsoli to zmienić ;/ gdy podłączam przez HDMI to w konsoli w zakładce Wyświetlacz mam tylko wybór 480p, większego nie da się ustawić ;/
     
  7. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    podłacz hdmi i w ustawieniach konsoli zmien na najwyzsza jaka mozesz dac.
     
  8. Darkoo19

    Darkoo19 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ok doszedłem do tego :) ale przez kabel HDMI obraz wydaje się nieco ciemniejszy niż na component... ale i tak jest lepiej. Dzięki za pomoc
     
  9. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Chyba raczej 1376x768

    @Topic
    Darko ew. możesz pobawić się opcjami tv, a jeśli jest za ciemny, to w usrawieniach ekranu konsoli wybierz "Kalibracja czerni" i wybierz Standardowe, być może miałeś zaznaczone opcje niżej, co było przyczyną tego zjawiska :p.
     
Wczytywanie...

Poleć forum