1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozdzielenie internetu na PC i X360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wiliextreme, Lipiec 29, 2010.

  1. wiliextreme

    wiliextreme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Posiadam jeden modem, który po podłączeniu do komputera kablem Ethernet pozwala mi korzystać z sieci. Niestety modem posiada tylko jeden port, w jaki sposób mogę zrobić z tego dwa (lub więcej) porty ? Chodzi mi o coś a'la hub USB. Widziałem na allegro tzw. switche Ethernet - czy to wystarczy ? Prosiłbym o jakieś linki do aukcji na Allegro/sklepów
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    A routerem nie mozesz ??
     
  4. wiliextreme

    wiliextreme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Modemu nie możesz podłączyć np przez USB?
    Gdybyś miał wolne gniazdo ethernet w PC , mógłbyś użyć opcji udzielania połączenia internetowego.
    Ewentualnie USB Access Point i przez wifi internet do konsoli doprowadzic.
     
  6. wiliextreme

    wiliextreme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O łączeniu modemu przez USB wcześniej nie myślałem ponieważ nie widziałem standardowego portu USB. Dopiero gdy napisałeś ten post zrozumiałem, że port obok złącza RJ45 to inny port USB, taki jaki mam w drukarce. Użyłem więc kabla z drukarki aby połączyć modem z kompem...niestety internet nie działa :(
    Po podłączeniu modemu przez RJ45 wszystko jest OK...tak wiec podłączenie komputera przez USB odpada.

    Tak więc, odpowiedz mi proszę - czy taki przełącznik rozwiąże problem ?
    TP-Link przełącznik 5-port 10/100Mb/s TL-SF1005D - Notebooki, komputery, laptopy, monitory, karty graficzne - Komputronik internetowy sklep komputerowy
     
  7. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    A sterowniki zainstalowałeś? :D

    Na tych przełącznikach niestety kompletnie się nie znam , bo nigdy nie miałem z nimi do czynienia.
     
  8. wiliextreme

    wiliextreme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Człowieku, moja wdzięczność nie zna granic...
    Nigdy nie pomyślałbym, że modem potrzebuje sterowników do działania (przez RJ45 nie wymagał)...wszystko pięknie śmiga, dziękuję
     
Wczytywanie...

Poleć forum