1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

rozdzielenie sygnału pomiędzy pc a konsolą

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez pave5, Grudzień 16, 2013.

  1. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam pytanie do was czy za pomocą tej przejściówki
    HTML:
     http://allegro.pl/ak31b-rozdzielacz-sygnalu-vga-na-2x-vga-2-monitory-i3789450117.html
    będę mógł podłączyć do jednego monitora komputer i konsolę
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wydaje mi się ze nie bo to ma rozdzielić obraz na 2 monitory a nie z 2 źródeł połączyć do jednego monitora.
     
  4. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wypięcie jednego kabla i podpięcie drugiego zajmuje z minutę, więc nie widzę sensu kupna czegoś takiego. Poza tym nie wiadomo czy to zadziała.
     
  5. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    !Pixel_PL tu nie chodzi o to czy ty masz widzieć sens...jeżeli nie wnosisz nic nowego do wątku, to nie widzę sensu twojej wypowiedzi.
    Krzychu1987 dzięki za odpowiedź(nawet jeśli jest to domysł) a może ktoś się jeszcze wypowie?? ;)
     
  6. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Trzeba by to przełączać z zachowaniem ostrożności w gnieździe któreś piny transportują prąd połączenie 2 źródeł do jednego odbiornika może doprowadzić do spalenia układu w telewizorze albo układów w karcie graficznej i w konsoli. Tutaj musiał by się wypowiedzieć jakiś elektronik, ja mam taki przełącznik VGA raptem to kosztowało 50zł problem z akurat nim jest taki że karta nie rozpoznaje TV i zmienia rozdzielczość.
     
    1 osoba to lubi.
  7. kobek66

    kobek66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    JG
    Na youtubie poszukaj gdzieś widziałem poradnik, jak go znajde to napisze linka

    Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  8. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Lepiej napisz jaki masz monitor i jakie ma wejścia. Jeśli posiada dwa wejścia hdmi, to nie widzę problemu.
     
    1 osoba to lubi.
  9. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Strona którą podałeś nie działa, domyślam się że złącze o którym mowa to DVI, występuje ono w cyfrowej i analogowej wersji że się tak wyrażę. PC możesz podłączyć takim kablem, nawet do swojego kabla D-Sub kupić przejściówkę ~7zł i wtedy podpiąć PC przez taki patent a konsole przez D-Sub.

    Znam ten ból, sam mam TV z hdmi v1 i nie działa z nim Xbox, muszę gdy chce grac przełączać kable konsola/pc
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ten monitor co masz (S22B300), posiada wejście HDMI, więc konsolę podłączasz kablem hdmi a do wejścia d-sub podłączasz PC.
     
    1 osoba to lubi.
  12. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok, dzięki za wszystkie odpowiedzi. 5!
     
Wczytywanie...

Poleć forum