1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozłącza z Xbox Live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Modzio, Czerwiec 14, 2011.

  1. Modzio

    Modzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tczew
    Witam.

    Po zrobieniu najnowszej aktualizacji dasha zaczęło mnie rozłączać z Xbox Live. Przy włączeniu konsoli strasznie długo się loguje do Live. Gdy po dashu chodzę to ok, nie rozłącza ale jak uruchomię grę to rozłącza, potem znów połączę się co też troche czasu zajmuje i znów rozłącza i tak w kółko. Router mam D-Link DIR-300. Porty odblokowane jak tu było na forum w jakimś poradniku. Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    dolaczam sie do problemu i nie jest to wina neta napewno.
     
  4. WineToo

    WineToo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radzionków
    Nie wiem jak wy, ale osobiscie u mnie nie ma zaadnego problemu z tym ; ) Poprzez router mam podlaczony przez wifi xklocka, laptopa i PC'ta :) wszystko walczone i zero problemow : )
     
  5. Despayre

    Despayre Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Również korzystam z takiego routera co autor tematu, i również mam ten sam problem.
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Masz zew, laczysz sie przez siec osiedlowa ?
    Profilaktycznie zmien dns na routerze
     
  7. maximus86

    maximus86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    najpierw sprawdź czy bez routera tak się dzieje i dopiero wtedy można coś wywnioskować bo tak jest za mało informacji...
     
  8. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Rozumiem że masz konsole slim i konsola jest podłączona przez Wi-Fi, jak tak to spróbuj podłączyć konsole kablem albo podłączyć konsole bez routera
     
  9. Modzio

    Modzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tczew
    Nie, mam Elitke aod routera leci kabel do Xbox'a
     
  10. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    To spróbuj bez routera
     
  11. Modzio

    Modzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tczew
    Nie mam jak sięgnąć kablem do konsoli, wcześniej się tak nie działo
     
  12. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    No to ja już nie wiem, może zresetuj router
     
  13. Modzio

    Modzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tczew
    Próbowałem już
     
  14. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    No wydaję mi się że najlepiej było by podłączyć bez routera ale pisałeś że nie masz takiej możliwości
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec jak chcesz sprawdzic czy to nie wina uslugodawcy ?
    Logi routera moga nie wiele dac jesli neta bierzesz z sieci osiedlowej
     
  16. Modzio

    Modzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tczew
    Nie wiem czy to osiedlówka.

    IP Stałe, Vectra
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to trzeba bylo tak od razu, podlacz konsole bezposrednio pod modem i zrestartuj modem i zobacz czy rozlacza, jak tak wina uslugodawcy jak nie, wina routera
     
  18. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    u mnie dzieja sie podobne cuda.mianowicie tylko w grze fifa11 nie moze polaczyc z przeciwnikiem na live. pisze ze przerwano polaczenie z przeciwnikiem a polacze sie raz na 30 prob.Dzis np polaczylem sie bez problemu 2 pierwsze razy,a potem znow to samo.... pisalem do uslugodawcy i dostalem odpowiedz ze z modemem jest wszystko ok . Dzieje mi sie to od czasu zmiany modemu na nowy i zmiana dasha...



    Internet 25mB UPC
     
  19. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    u mnie live dzialam dobrze rok mam netie i xbox slima . po nowym dashu a gralem gry nonjtag sie lubi rozlaczac ale przy grach nonjtag przy orginalach raczej nie .ale czesto sie zdarza ze przy wlaczeniu xboxa o dziwno konto sie nie polaczylo z nieznanego powodu. plus np jak odlaczam czasami kabel z neta z xa zeby dysk wylaczac takie jaja sie dzieja przewaznie pozdr
     
  20. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    napisalem do MS zobaczymy co odpowiedza....
     
Wczytywanie...

Poleć forum