1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozłączający się xbox live. kasa na live za pomoc ;)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez damian7154, Czerwiec 24, 2011.

  1. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Cześć. Z tym problemem już pisałem na wielu forach, niestety nikt nie potrafił pomóc.
    Mam router TP-LINK WR340G (ten z ulepszoną anteną). Xbox stoi gdzieś 10-15m od routera (bliżej nie mogę). Zasięg łapie na 3, w wyjątkowych sytuacjach na 4 kreski. Jednak tak po 15-20 minutach rozłącza. Jak podłączę znów to działa, 15-20 min buch! rozłącza.
    Podłączyłem iksa pod monitor (specjalnie okablowanie kupiłem), wszystko śmiga, 4 kreski, nic nie rozłącza. Ale grać muszę na TV.
    Znów muszę nowy router kupować? Za tamten dałem ok 70 zł z przesyłką, to trochę mi nie leży.
    Mój router ma największą moc radiową w Polsce. Myślę, że problemem z zasięgiem (nie jest full) jest antena, a co z rozłączaniem? Proszę naprawdę o pomoc.

    UWAGA! Dla tego kto mi pomoże przesyłam na PayPala symboliczną złotówkę na kupno Live na miesiąc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Pozmieniaj kanały częstotliwości
    Zapewne masz standardowo na 6, gdzie dużo ludzi w okolicy również może mieć sieci na tej częstotliwości i powstają zakłócenia
    Leć kanałami od 1 i sprawdzaj.
    Jeśli nie pomoże to googluj 'polepszenie sygnału wifi router'
    Jeden z linków
    Wzmocnienie sygnału routera (rozwiązanie domowe) - polish:Elite:board
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zmiana częstotliwości moze pomoc, jak masz karte bezprzewodowa w kompie uzyj programu insidder 2, on zeskanuje siec w zasiegu twojej sieciowki i dzieki temu bedziesz wiedzial jaki dokladnie kanal masz ustawic, ustawiasz taki ktorego jest najmniej, najlepiej z granica +/- 1 kanal

    Jakie zastosowałeś zabezpieczenie wifi ?

    Co do twojej największej mocy radiowej w Polsce to przemilczę bo router ktory masz jest tani i wcale nie ma duzej mocy z reszta masz nie wymienna antene, a jak widzisz reklama robi swoje
     
  5. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Sprobuj zmienic zabezpiecznie hasla, mialem podobny problem tylko ze w telefonie - rowniez mnie rozlaczalo po jakims czasie.Pomogla zmiana zabepieczenia
     
  6. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ewentualnie masz netie:) mialem taki jeden przypadek bardzo podobny do opisanego przez Ciebie:p mklej nocy wszystkim zycze:)
     
  7. androziom

    androziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubuskie
    Miałem taki sam problem tylko z inym routerem.
    Masz 2 opcje:
    1. Podłącz xboxa kablem
    2. Zaktualizuj soft w routerze.u mnie trzeba bylo jeszcze ustawić rozdzielanie łącza tzn. że jak podłączone są
    dwa użądzenia do routera to każde może używć Max 50% łącza o w ustawieniach QoS ustawić wszystko na auto.

    Sent from my HTC Dream using Tapatalk
     
  8. damian7154

    damian7154 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zabezpieczenie WEP.
    Moc radiowa 100mW EIRP a to max w Polsce. Antena niewymienna.
    Nie mam karty bezprzewodowej w kompie.
    Pokombinuję z zabezpieczeniami, kanałami i zwiększaniem sygnału z anteny (aluminium itp.)


    Zabezpieczenie sieci już zmieniłem na WPA2-PSK. Za godzinkę zwiększę zasięg poprzez puszkę i sprawdzę, na której częstotliwości łapie najlepiej zasięg. Jeśli już to nie pomoże to chyba jedynym wyjściem będzie AccesPoint


    // Nie mam już siły. Na zabezpieczeniu WPA2-PSK łapie na 2/4 kreski. Na WEP 3/4 ale mimo wszystko rozłącza. Teraz nawet nie łączy mnie btw. Z kompem wszystko ok, łapie neta zawsze, ale x to masakra. Już myślałem nad kupnem kabla ethernet, ale to zbyt niewygodne.
     
Wczytywanie...

Poleć forum