1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozlaczanie z usluga XBOX LIVE

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez oski122, Sierpień 13, 2013.

  1. oski122

    oski122 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam naprawde powazny problem z usluga xbox live. Mianowicie chodzi o to ze podczas rozgrywki co jakis czas ( czasem co 30 minut czasem co 2 dni itp itd ) zostaje rozlaczony z usluga xbox live. Mam zwykla konsole xbox 360 ( wersja gruba :D ) i lacze sie bezprzewodowo przez czarny adapter z dwiema antenkami. Zmienialem porty usb, ale to nie pomoglo. Probowalem przywrocic ustawienia fabryczne sieci , usuwalem pamiec podreczna, wyjmowalem i wsadzalem dysk twardy , znowu usunalem pamiec podreczna ale to wszystko nie pomoglo. Nie wiem już co robic. Dodam jeszcze ze mialem wczesniej problem z NAT ale "otworzylem" dwa porty 3074 i jesli chodzi o NAT jest dobrze. Bycmoze najlepszym sposobem byloby polaczenie przewodowe ale nie po to kupilem adapter za 200 zl zeby z niego nie korzystac. Bardzo prosze o pomoc, dziekuje i pozdrawiam . Milego dnia/wieczoru :)
    PS. Nie wydaje mi sie zeby problem byl po stronie dostawcy internetu gdyz kiedy zostaja rozlaczony z xox live internet dziala
    PS. 2 :) Moje lacze to 10 MB/s
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. artuuro

    artuuro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2013
    Posty:
    117
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czy w komputerze który jest podłączony kablem do routera internet również znika? 2 rzecz spróbuj z telefonem z wł wifi czy problem będzie podobny jak na konsoli.
     
  4. oski122

    oski122 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, w komputerze internet nie znika.

    Z telefonem również wszystko ok

    Edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim ...TigraTeam
     
  5. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Podłączałeś ostatnio jakieś nowe urządzenia do sieci? Na początku spróbowałbym zrestartować router :p
     
  6. oski122

    oski122 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie , nie podlaczalem zadnych nowych urzadzen do sieci. Restartowalem juz router. Dodam jeszcze ze dzis zauwazylem ze kontrolka mojego adaptera w ogole sie nie swieci ( jesli swieci na zielono- dziala , na czerwono - nie moze sie polaczyc )
     
  7. Blasterek

    Blasterek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiesz co zrób tak jak możesz podłącz przez kabel do xboxa 360 router i sprawdz czy problem dalej występuje. Jeżeli nie to oznacza to, że router widocznie gubi zasięg.
     
  8. oski122

    oski122 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok , zrobie tak , tylko musze kabelek kupic :)
     
  9. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Spróbuj w konsoli ręcznie ustawić IP
     
  10. oski122

    oski122 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zbyt duzo mi to nie mowi...
     
  11. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Spróbuj zrobić tak:
    1. Sprawdź czy masz w routerze włączoną filtrację MAC, jeżeli masz to dodaj adres MAC konsoli do listy. Jeżeli nie idziemy dalej...
    2. Spróbuj wyłączyć szyfrowanie połączenia WiFi, jeżeli to pomoże sprawdź jakie szyfrowanie masz ustawione w routerze i w ustawieniach konsoli zmień na TAKI SAM TYP SZYFROWANIA (np. w routerze WEP to i na konsoli WEP, albo WPA to i w konsoli WPA)
    3. Jeżeli nadal masz problem to sprawdź w routerze jakie adresy IP rozdaje DHCP i spróbuj ręcznie wpisać jeden adres z tej puli do konsoli (UWAGA IP nie może się powtarzać w jednej sieci.. jeżeli na kompie masz np. 192.168.1.102 to w żadnym innym urządzeniu nie może ten adres się powtórzyć)
    4. Jeżeli kontrolka nadal się nie świeci, być może masz uszkodzony port USB. Spróbuj podłączyć adapter WiFi do innych portów USB i sprawdź czy działa
     
Wczytywanie...

Poleć forum