1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Rozmazany obraz w monitorze!

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Yogii26, Kwiecień 26, 2011.

  1. Yogii26

    Yogii26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pruszków
    Witam. Kupiłem kabel VGA HD AV do Xbox 360. Mam monitor Acer X203W (dane techniczne: Monitor Acer X203W) o rozdzielczości 1680x1050. Gdy podłączam kabel do monitora i ustawiam rozdzielczość na 1680x1050 to obraz jest odpychający, w sensie literki są rozmazane itp. Czytałem że to może być wina kabla, wadliwej firmy jednak ja mam kabel od Microsoft. Zmieniałem na każdą rozdzielczość tak samo jak i format z panoramicznego na standardowy i na odwrót. Co może być przyczyną rozmazania obrazu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja mam monitor 23" i jak podłącze go do komputera przez kabel HDMI to mam tez rozmazany obraz, a jak podłącze go przez DVI to normalny, a rozdziałka to 1920x1080
     
  4. Yogii26

    Yogii26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pruszków
    Ekran mojego monitora to 20' i ma tylko wejście d-sub. Kabel oryginalny od MS, nie mam pojęcia co może być przyczyną. Czytałem jeszcze że te kable się magnesują czy coś takiego, gdy leżą w pobliżu zasilaczy itp.
     
  5. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Miałem to samo na moim flatronie 17 cali (!) . Obraz zrobił sie rozmazany i koniec . Jedynie na najniższej rozdzielczości 640/480 obraz zrobił sie wyraźny. Wyłączyłem monitor na 15 minut wszystko wróciło do normy . Obecna rozdzielczość 1280/1024 i nie występuje już ten defekt. Moja rada . Wyłącz go uprzednio zapodaj niższą rozdzielczość. U mnie pomogło. D-sub /vga .
     
  6. Yogii26

    Yogii26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pruszków
    Niestety nic nie pomogło, tego się spodziewałem. Sprawdzałem na każdej rozdzielczości i dalej rozmyty obraz. Sprawdzę jeszcze czy na telewizorze tak nie było ale raczej nie było.
     
  7. jameshomer

    jameshomer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kambodża
    Może być wina kabla, też mam taki podobny, ale nie oryginalny z M$. Obraz nie jest najgorszy (poza "duszkami", ale cóż chcieć od kabla za 2 dychy? ;p) Mogła ci się trafić jakaś podróbka, jeśli problem nie zniknie oddaj do sklepu, może wymienią.

    Co do twojego problemu to kiedy mam rozmazane litery po prostu włączam automatyczną korektę na moim monitorze, który dostosowuje rozdzielczość i wyostrza obraz, sprawdź czy masz taką funkcję na monitorze.
     
  8. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    .Degaus. nie naprawia tego problemu...ale widać jest to indywidualne bo mi pomogło wyłączenie monitora i do tej pory nie mam tego defektu.
     
  9. Yogii26

    Yogii26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pruszków
    Podłączyłem do drugiego monitora i bez problemów, w telewizorze tak samo. Drugi monitor ma w prawdzie 19' ale gra się świetnie, więc na nim zostanę. Temat do zamknięcia!
     
  10. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    to wina kable na początek kupiłem tanioche a potem od M$ i ten od M$ pomogł
     
  11. Yogii26

    Yogii26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pruszków
    dawidek rozumiem że chcesz nabijać posty ale byś chociaż przeczytał 1. post w temacie. Kabel VGA HD AV jest od M$ więc to nie jest wina kabla, jak każdy mówi bo podłączyłem do innego monitora i jest ok.
     
  12. karol5589

    karol5589 Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ostrowiec Św.
    NIE PRAWDA ze wina kabla. Po co podlanczales kabel hd do monitora. Przeciez takiego sygnalu zwykly monitor nie obsluzy. Do monitora sie bierze zwykle euro co jest w zestawie. Na HDMI tylko sie na TV najlepiej gra i na monitorach powyzej 23' !
     
  13. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    chlopczyku, jak nie masz pojecia to sie nie wypowiadaj i zamiast pisac glupoty to wez sie troche za ksiazki. od kiedy to monitor nie obsluguje sygnalu hd ? masz wejscie HDMI to obsluzy, od kiedy do monitora podlacza sie kabel EURO? Euro jest wykorzystywany w TV poprzedniej generacji, dluga, waska kostka z obcietym jednym rogiem - nie masz pojecia w ogole o czym piszesz.


    do zalozyciela tematu

    Sprawdz czy w monitorze nie masz zapchanego wejscia d-sub, czasem maly paproszek moze blokowac doplyw wiazki, sprawdz w kablu czy masz rowno ulozone piny - jesli choc jeden jest widocznie nizej niz pozostale to moze byc powodem twojego problemu (i nie zawsze jest tak, ze na TV dziala a na monitorze nie wiec to nie wina kabla - TV moze miec plytsze wyzlobienia w wejsciu)
     
Wczytywanie...

Poleć forum